Vínna pivnica - rekonštrukcia

Máme starú vinnu pivnicu a chceli by sme ju zrekonštruovať. Zem je hlina, steny sú kameň a klenba tehla. Neviete poradiť aká by bola vhodná podlaha a aké by bolo vhodne podložie pod podlahou? Tiež čí viete čím vyšparovať kamenné steny a čí kamene nechať pôvodné, alebo ich lakovať? Vopred ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
všetko sa dá zničiť. Robte minimálne zásahy, steny okartáčovať, spáry doplniť ale nevyzerá to ako potreba, na podlahu položiť kamennú dlažbu do piesku. Ale pivnica bola predtým omietnutá, ak chcete omietať použite sanačnú omietku a bielte vápnom.
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď. Tehly chceme očistiť od omietky, ale ide to veľmi ťažko. Pivnicu nechceme omietať nanovo, chceme ju zanechať ako pôvodnú. Pivnicu chceme na posedenie nie na skladovanie a chceli by sme ju trošku odvlhčit. Neviete poradiť ako? Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@aschu nepoznám okolitý terén, takže len zásady. Pozrieť sa okolo na povrchu a odviesť volne stekajúcu vodu preč, aby nevsakovala. Odvetrať, jedna možnosť je urobiť otvor pod vrcholom klenby a vyviesť vetrací komín nad terén, zabezpečíť prívod vzduchu na náprotivnej stene.Vetrať, prejaví sa to až za dlhšiu dobu. Kúriť, vysuší to steny, dakedy sa to stavalo aby sa vlhkosť udržovala.
Odpovedať
@jan45 Ďakujem za odpoveď. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
kamene spolu s tehlou sa daju pekne vypieskovať
Odpovedať
Profilova fotka
@max237 Pri pieskovaní v uzavretom priestoreby bol asi problém. Neskutočné množstvo prachu - nedýchateľný vzduch. Keď už čistiť, asi by som pouvažoval nad možnosťou otryskávania suchým ľadom. Videl som takto čistiť škridľu na streche. Výhodou je, že suchý ľad sa sublimuje na plyn bez tvorby vody. Žiaľ neviem poradiť, kto takéto práce robí. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.plastictech.sk/index.php?s...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja robim pieskovanie v rakusku neni problem pieskovať v uzavretom priestore mate helmu do ktorej vanm prudi vduch svetlo a odsavanie žiaden problem len otazka kolko ste ochotny do toho investovať
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Na sanačnú omietku sa nesmie dávať vápno.Vápno uzatvára póry. Lakované povrchy sú škaredé. Ak je to možné tak obkopať pivnicu z vonka urobiť drenáž a odizolovať múry od okolitého terénu.Ak to bude chcieť temperovať vykurovať tak najskôr vysušiť vyhriať až potom otryskávať a čistiť od zvyškov vápennej omietky.Inak to budete robiť znova .Teplo na povrch vytlačí soľ.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros no, nepresvedčili ste ma, práve vo vápne po zreagovaní s kysličníkom uhličitým a vysušení zostávajú póry.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@aschu ako prebehla rekonštrukcia?
Odpovedať
Poradí mi niekto máme staru tehlovu pivnicu ktorá je omietnuta. Chceme ju očistiť do tehly a presparovat. Ako na to?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fugas20 no ja by som ju proste ocistil od tej tehly a potom presparoval :-D neviem aku konkretnu odpoved vlastne cakas? ze ako osekat omietku do tehly?
Odpovedať
@atak77 no proste čím spiegel, sekac, bruska , ručné? A čo použiť na sparovanie
Odpovedať
@fugas20 no proste s cim to pojde, hoci aj krompac, ale bruska si len na docistenie tehal...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?