Vibracna doska vs zaba na hutnenie podlozia

Ahojte, mam moznost zadarmo vyuzivat vibracnu dosku. Je mozne zhutnit nasypanu zeminu a neskor strk pod zakladovou doskou s tymto? Je mi jasne, ze zaba by bola lepsia, ale tu by som musel pozicat. Nasypana poda je po vysuseni pomerne tvrda a niekde ilovita, ciastocne po nej uz pochodil bager a utlacil ju. Neskor na to pojde strk 16-32 hr. 150mm a 150mm doska vystuzena KARI Ø8 - 150/150. Vdaka.
Odpovedať
na hlinu nie je veľmi vhodná doska, musel by si ju navážať po tenkých vrstvách a za každým hutniť. vibračná noha to dokáže aj s 20cm vrstvou.
Odpovedať
@rillwen Vibračná doska hutní do hĺbky 20 cm, žaba do 30 cm. Vo väčšej hĺbke ostane hlina nezhutnená a bude časom sadať. Dom sa má zakladať na zhutnenej, napríklad pôvodonej, hline. Hlina sa zhutňuje v plastickom stave, keď nie je suchá ani rozmočená. Zváž podpivničený dom.
Odpovedať
Pod dekou nemusí byť super zhutnená zem. Ak zem a zhutnenie slúži ako betonárska výstuž, tak dostatočne silná kari sieť udrží deku na miestne.
Odpovedať
Profilova fotka
@polystyren to by ale muselo logicky byt v doske min tolko zeleza ako v strope.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ale potom je v strope zbytočne veľa železa..
Odpovedať
@majkoj Presne tak. Asi si nevidel popraskané deky na nezhutnenej hline. Môžem poslať fotky.
Odpovedať
Profilova fotka
@polystyren to sme sa nepochopili :), ja som myslel, ze vravis, ze to nemusi byt zhutnene, ked je tam vystuz.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
1.hutnim 20 -25 cm zeminy s kamenami pod doskou,aj prsalo takze sa hutni aj vlka zem , nemam zabu ale vybracnu dosku ,Potom pride 15-20 cm frakcia 0-22 a sem tam frakcia 16-45. Otazka je ze ak by to nebolo idelane zhtnene a casom by sadla hlina ktoru huntim pod stkom a makamom,ma nejaky vyznam dat namiesto 15 cm platne naprikla 20 cm? bude to silnejsie?alebo to ani nema vyznam? dakujem za radu ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?