Vibracie od dopravy- armovacie kose do zakladov?

Profilova fotka
Je potrebne zosilnovat zakladove pasy pomocou armovacich kosov, v pripade, ze nedaleko od buduceho RD je zeleznicna trat? (Ca 100m) Pripadne aj davat viac zeleza do podkladneho betonu? Jednalo by sa o jednopodlaznu stavbu- bungalov.
Odpovedať
Čím pevnejšie spojis stavbu zo zemou tým viac sa budú otrasy prenášať do celej stavby. Založ dom n a izolovanej betónovej doske. Nemyslím že 100m od trate bude nejak výrazne cítiť vibrácie.
Odpovedať
Profilova fotka
ked som zameriaval vysky laserom a cca 100 m je cesta a presiel kamion , laser sa roztriasol ale je pravda ze ten laser je dost citlivy
Odpovedať
Si si isty ze spravne odhadujes vzdialenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@kaspy proti vybraciam su "speci" izolacie. Armokose v pasoch suvisia so statikou. Skor by som to rozdelil na dve otazky: 1. Mam izolovat bungalov proti vybraciam ak je 100m od z. trate? za mna: Neviem. 2. Mam armovat zaklady na bugalove? za mna: odporucam, vyssia tuhost zakladom len pomoze. ALE je v tom praca a peniaze za material. Vacsina investrov radsej zvoli usetrit investicie a pouzit ich inde, ako ich tlacit do armovania zakladov s vysledkom, ktory nikdy neuvidia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?