Velke prevysenie pri osadeni, ako riesit?

Dobry vecer, vedel by mi, prosim, niekto poradit? Mame pozemok 22 x 26 m, kupili sme katalogovy projekt, stvorec s garazou - pristavanou. Pozemok sa jemne zvazuje (vyskovy rozdiel asi 0,6 m). Dali sme ho osadit, spredu bol planovany taky najazd na garaz a potom uz mala byt rovina. Pri zameriavani geodetom pred stavbou zistil, ze osadeny projekt vykazuje prevysenie 1,4 m (zadny pravy roh garaze (je na pravej strane domu). Teraz nevieme, ako to riesit, navazat hlinu, aby sa to vzadu vyrovnalo? Nebude nam to sadat? Nejako spevnovat betonom od spodu, zo strany? Nechcem, aby to vyzeralo od zahrady ako stary dom s metrovym kusom trciaceho betonu na spodku. Potrebovala by som esteticke riesenie, ktore zaroven zabezpeci, aby garaz pevne sedela a neposuvala sa od domu. Stve nas to, ze sa kvoli tomu zasa predzrazi stavba, vobec sme s tym neratali. Dakujem za kazdu radu - poprosim laicky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimanr prvá chyba čo ste spravili je, že ste si kúpili katalógový dom - ale to už asi teraz viete. Ja mám tiež výškový rozdiel na pozemku cca 1,5m na 22metrovej dĺžke ale riešil som to s projektantom, ktorý mi kreslil a osádzal dom na základe geometrického výškového plánu. Aby sa k tomu niekto kompletne vyjadril tak treba projekt a geometrický plán s výškopisom - ale najlepšie sa Vám k tomu vyjadrí projektant ktorý si to nahodí do programu. To že sa vám stavba o dosť predraží už na základoch ste už pochopili správne.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimanr s tymto sme tiez bojovali. mame prevysenie ale asi iba 30 cm. navazal som hlinu, asi 30 tatier. a este asi budeme. naviest neni problem, okrem toho ze to nieco stoji, ale ked vela navysite, potom ste prilis vysoko voci ostatnemu priestoru, susedov a cesty. ak musite vela navysit, tak zozente zasyspovi material, z buranych stavieb. to dajte na spodok, a potom posledneho 30 50 cm si dajte ornicu.
Odpovedať
@mimanr Osobne by som bol radsej za riesenie, ze najskor vyrovnate pozemok a potom osadite dom. Bager, co vam to zrovna nevyjde moc draho v porovnani keby ste dvihali zaklady pomocou DT a potom si spravite na pozemku nejaky pekny oporny murik. My sme to tam robili a zda sa mi to ako jednoduchsie riesenie a pre mna aj krajsie. To uz ale samozrejme zalezi od kazdeho zvlast co sa mu paci.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimanr Aj my sme mali - neviem či 1,2 alebo až 1,4. Napíšem Ti IP. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj mňa by to zaujimalo, ako to riešiť, nakoľko mame prevýšenie zozadu dopredu až 1,0 až 1,2 m , a po osadení stavby na pozemok sa ocitneme platňa takmer v polovici susedovho okna na dome. Ako to poriešiť?
Odpovedať
My sme prisli na to, ze nam sa pozemok zvazujecely od zadu dopredu k chodniku + este aj od strdu do laveho predneho rohu. Esteze sme nekupovali katalogovy projekt. Vyriesil to projektant tak, ze do toho najnizsieho bodu pojde garaz do kopca (nie celkom pod zem) a ostatne uz "dako" kaskadovito zarovname ;-)
Odpovedať
Starsi projekt, ale asi takto nejako.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?