V akej výške má byť vrch základovej dosky

pričom hovoríme o doske nie o podlahe, kde sú už izolácie potery, dlažby apod ako vysoko má byť zákaldová doska? vychádza mi totiž mierne pod terén, podlaha v dome už nad terén, že či je to ok...?
Odpovedať
No aspom na jeden schod pokial nechces mat problemy vacsina stavbarov a projektantov dava cca30 cm zalezi od terenu. Sused sa utopil medzi dvoma cestami zhruba 15cm nenarobi s tym nic
Odpovedať
mne to vyslo tiez pod teren s tym, ze cista podlaha je nad terenom, ale rozhodne to neodporucam - zacat odznova, tak taku somarinu neurobim.
Odpovedať
@gashtaan Mozem sa spytat, s akymi konkretnymi problemami ste sa stretli?
Odpovedať
Profilova fotka
@tvojaritka ja som osádzal na základe informácie starostu, v akej výške bude nová cesta. Kedže momentálne je iba nedokončená dažďová kanalizácia, na ktorú pôjdu ešte poklopy a teleso cesty, tiež sme sa dostali na terén asi 50 cm. To bolo však zámerne, nechcem schod, iba nájazd do domu. Negatívom je to, že teraz potrebujem veľa zeminy a tá nie je zdarma...k tvojej otázke - asi je to OK, že si mierne pod terén.
Odpovedať
@supiiik je to narocnejsie na realizaciu hydroizolacii a ja som nemal stastie na firmy, co mi to robili... stavba mi vlhne a bude este tazke zistit, kde je problem ak si tyka hydroizolacie.
Odpovedať
stavba sa osadzuje vzhľadom k okolitému terénu, cestám a spevneným plochám, vzhľadom na odtok nadmerných zrážok atď. Niekde to musí byť aj pol metra nad terénom, niekde sa dá aj zarovno. Čo znamená mierne pod terén?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?