Utopena zakladova platna

Profilova fotka
U svagrinej na susednom pozemku vyrastli zaklady na dom. POZRITE SA NA VYSKU TEJ PLATNE OD ZEME NIE JE TAM ZIADNA DT. JE TO TAKTO VPORIADKU? STAVIA TO FIRMA! (2 fotky)
Odpovedať
Profilova fotka
nemusi tam byt dt, ak to tak chceli - a je to v projekte - stanovenie bodu 0, tak je to v poriadku, ak budu zateplovat podlahu normalne, aj tak sa im vstup zdvihne cca o jednu tehlu ahoj
Odpovedať
@cowboy1986 ja idem zateplit podlahu ale dom som zdvihol aj tak pre istotu o 2 rady dt, zalezi ci hrozia povodne atd
Odpovedať
@cowboy1986 To je taky hruby podkladny beton?
Odpovedať
Čiže doska je vyliata priamo na pásoch, obšalovaním? Základová doska nespĺňa nosnú funkciu, to plnia základové pásy. Tie nemáte nafotené? Ale i tak, kôli hrozbe prípadnej návalovej vody to mohlo byť predsa len vyššie :-(
Odpovedať
@danifedor keby sa vedelo kde budú povodne tak by sa tam nestavalo. Pri povodni ti niekedy dvihnutie stavby o pár radov nemusí vôbec pomôcť, voda stúpne aj o meter, či dva.
Odpovedať
@slavoslav to je jasne, nevyjadril som sa presne myslel som zaplavove zony, kde sa moze drzat urcita hladina vody po vydatnych dazdoch...stale lepsie mat dom trosku vyssie nad zemou ako nizsie nie? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zaleží od miesta stavby.Pokiaľ je to niekde na kopci tak to takto úplne stačí.Inak ja tam minimálne jednu radu DT vidím (na tej druhej fotke,len je to uč prihrnuté hlinou.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to utopené .Nedá sa povedať že je to zlé.Záleží od požiadaviek investora.Ak by to bolo moje určite by som to dvihol min 30 cm nad konečný budúci terén.
Odpovedať
otazka znie-----v akej vyske bude okolita poda
Odpovedať
presne aj ja tam vidím DT prihrnuté hlinou takže je možné to odkopať a zistíte že na základové pásy boli tie DTčka nadmurované...a treba to poriadne zaizolovať..a ako píše vrajmantak..záleží koľko -do akej prípustnej výšky chcú domáci okolo domu naviezť hliny..tým sa uvidí či sa "utopia" alebo nie
Odpovedať
je to mozno trochu nizsie, ale este pojdu vrstvy a podlaha moze byt este o tehlu vyssie. Potom je o OK. Aspon nebudu musiet stakat na zahradu z pol metrovej vysky, resp chodit po schodoch ako v panelaku.
Odpovedať
@cowboy1986 ak ostane teren ako je teraz (mozno trocha vyssie), tak je to v poriadku.. ta platna mam odhadom 20cm, dalej pojde eps na podlahu dajme tomu 15cm, potom poter 7cm a dlazba (plavacka, parkety) 1,5cm az 3cm.. hned je z toho 45cm od terenu... ja mam 1 tehlu a platnu ako sokel..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ale nezabúdaj že aj hydroizolácia by mala byť min 30 cm nad terénom
Odpovedať
projektant predsa hadam videl aj investor ako vysoko je okolie pody celkovo nielen tvoj pozemok atak ries pripadne podvihnutie zakladov napriek situlacii
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?