Umiestnenie vodovodnej šachty

viem že je to otázka na vodárne, zajtra sa tam chystáme,,ale či náhodou niekto nemá s tým skúsenosti aj tu,,,, je problém umiestniť vod.šachtu na iné miesto (na druhú stranu pozemku) ako máme na projekte? riešia to vodárne,,?
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkasasikova ak budete mat studnu tak je to v podstate jedno kam date sachtu k nej. Do projektu sa iba zakresli cervenym zmena a datum...
Odpovedať
@mirkasasikova Máš na mysli vodomernú šachtu, kde bude umiestnený vodomer? Ak áno, tak to môže byť problém. Vodárne majú svoje pravidlá ohľadne umiestnenia a rozmerov šachty. Šachta nemusí byť na tom mieste, kde je zakreslená v projekte, ale musí byť napr.: - umiestnená najviac 1 meter za hranicou pozemku v mieste, kde prípojka vchádza na pozemok - musí mať predpísané minimálne rozmery (pre jeden vodomer sú to 900x1200 mm s otvorom 600x600 mm) - nesmú byť žiadne iné zariadenia v šachte (iné rozvody vody, plynu), dokonca ani len elektrický kábel napr. pre čerpadlo - potrubie musí byť rovné, nesmú byť v šachte "kolená". Toto mám čerstvo od jednej známej, ktorej odmietli pripojiť vodomer, lebo prívodné potrubie bolo otočené o 90 st. oproti vývodnému.
Odpovedať
@chrobak7 toto všetko dodržím,,len na inom mieste ako je na projekte,, nie vľavo od domu,,ale napravo,,,
Odpovedať
@mirkasasikova To je vodárňam jedno, či je to na pravej strane alebo na ľavej od domu. Oni nekontrolujú, či je to tak aj na projekte. Príde technik - ten projekt ani nepozerá. Len skontroluje, či je šachta podľa ich predpisov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?