Uloženie prvého radu DT-čiek

Ahojte. Prosím poradte mi. Máme vyliate základové pásy a na ne potrebujem ukladať 5 radov DT. Neviem však či stačí to len vyskladať na sucho, alebo som rozmýšlal aspoň rohy prilepiť na dáke lepidlo? Ak áno, tak na aké? Ako ste to robili Vy? Vďaka za každú radu.
Odpovedať
@petersmd staci vyskladat na sucho, ale ja som pre istotu lepil na obycajnu maltu. 4 rady DT. https://www.modrastrecha.sk/blog/megd...
Odpovedať
Profilova fotka
@petersmd Keď do tých DT príde betón a železo to ich dosť poprepája tak stačí nasucho PS: odporúčam sa vyhrať s prvým radom a poctivo ho vyrovnať ušetrí to robotu neskôr
Odpovedať
@megdesign A aký typ malty si použil? Niečo už hotové vo vrecku?
Odpovedať
@petersmd Stačí nasucho, maltou nič nepokazíš, typ malty je dosť jedno, je to len debnenie, nosný je ten betón, ktorý sa tam vleje. Skôr by som roxormi previazal základový pás s DTčkami a potom navzájom DTčka, okrem vodorovnej armatúry. A ešte sa dobre pripravil na hutnenie liateho betónu pri 5 radoch Dtčiek na sebe, ak to chceš liať na jeden raz, hlavne s ohľadom na vodorovnú výztuhu (roxory v DT).
Odpovedať
@petersmd Neviem o čo viac udrží malta ako ten betón čo tam naleješ. Ak to chceš uchytiť o základové pásy tak tam zavŕtaj niekoľko roxorov. S hutnením opatrne, lebo sa ti to celé rozíde ( tiež záleží od tvaru DT).
Odpovedať
my sme ukladali takto ..
Odpovedať
@viktor811 presne preto opatrne hutnenie som to lepil na maltu, aby sa to nerozislo... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?