Ulozenie DT do "cerstveho" betonu.

V poslednom obdobi sledujem novinku na stavbach a to zakladanie prveho radu DTciek do este nevytvrdnuteho betonu. Skratka po 2-3 hodinach po zaliati pasov ludia ukladaju DTcka. Po debate s jednym zo stavebnikov to tak robia aby "previazali zakladovy pas so stratenym debnenim z dovodu ze na zaciatku je stratene debnenie namahane na smyk, kedze ho zvnutra tlaci zhutnovana zemina/strk az potom na tlak... Co si o tomto myslite vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@janyke no k takémuto vysokoodbornému stanovisku naša pospolitosť ťažko prejaví výhrady. Ja síce nerozumiem o čom píšete, ale asi je to tak.
Odpovedať
@janyke xel by som vidiet jak niekto po 3 hodinach od betonaze tlaci DTcko do zakladoveho pasu :-)
Odpovedať
@janyke aj ja mám tiež jednu teóriu: som silno veriaci a verím, že to vibrovanie betón udrží aj s DTčkom aj keby bola DT len položená. Prípadne by mohlo niekoho napadnúť použiť vodorovnú výstuž ktorá to udrží pokope :-) Ale kreativite sa v živote medze nekladú. Ale tiež by som si to pozrel.
Odpovedať
@jan45 Sorac, neprecital som po sebe co som napisal a vidim, ze som to sformuloval trosku chaoticky :-) V skratke: rano zalievaju pasy, nastrkaju zvislu vystuz a o par hodin kladu prvy rad DTciek aby to "previazali"...
Odpovedať
@janyke no moc si to teda neobjasnil... nechapem co sa tam ma po tych par hodinach akoze previazat.
Odpovedať
Profilova fotka
usmevná debata :-D čo dokážu ludia este riešit
Odpovedať
@gashtaan Asi sa maju previzat samotne dt so zakladmi, ze sa do nich trochu ponoria - prilepia. Akosi ale nepochopili ze debnenie nie je namahane na smyk ked je uz zaliate betonom, resp ked je tak je tam malo ze je to uplne jedno.
Odpovedať
Chcel som povedat presne to co napisal sysell :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?