Ukladanie tvarnic do zakladov...

Co by ste poradili...nemame este na pozemku vodu...zaklady sme vykopali...zalejeme betonom...a kedze chceme beton do tvarnic miesat rucne...bude vadit ked zalejeme beton a tvarnice ulozime cca za 2 tyzdne...ked nam pripoja vodu? Kym spravime pripojku...ratam ze o tie dva t.
Odpovedať
Ak do základov naprší a nasteká blato, bude to treba kompletne celé rozobrať a vyčistiť... Takže ukladať určite až na čistý betón tesne pred betónovaním. Ale betón by som si dal doviezť ušetrí to kopu času a námahy... :-)
Odpovedať
@mirkasasikova neusetris, dovoz piesok kubik za kolko? 30e + cement neviem kolko vriec , a cely den hadzanie a furikovanie, plno bahna... zavolaj miesacku za hodinu ides prec. Usetris cas, bohvie ake bude pocasie za 2 tyzdne...
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkasasikova Zašaluj základové pásy doskami, napríklad forštami, nad úrovňou hliny a potom blato nebude problém. Pred ukladaním tvárnic iba vystriekaš vodou. Čistenie hliny pod úrovňou pôdy je nočná mora. Prečo nechceš betón z betonárky? Niektoré betonárky robia ekologický betón, spýtaj sa na zloženie.
Odpovedať
Profilova fotka
Môžete, tá hlina by tam vadila keby to bolo nad terénom, dolu to oškrabete, tam sa prenášajú len tlakové sily
Odpovedať
Objednaj si raketu a o hodinu máš po zábave. Do troch dní potom zaleješ základovú dosku. Neblázni, do domu vrazíš ešte desaťťisíce možno stovku a tu ušetríš desiatky EUR.
Odpovedať
No ratam ze do zakladov date ak pojde o mensi poschodak tak 15 a viac kubikov betonu, ak bungalov isto to bude na 20-25 kubikov betonu. Ak nemate velku miesacku s nakladacou lopatou ale budete to vsetko lopatovat do nejake 200 l miesacky poviem Vam rovno ze si poviete uz nikdy viac. A k Vasej otazke no ak velmi nenaprsi tak mozete, otazne je aj ako je kvalitny vykop ci sa Vam nezosypu rohy alebo neodvali Vam nekaly vacsi kus hliny.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless Presne tak, šetriť sa nemá vlastnou drinou ale vlastným rozumom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?