Ublíži dážď betónovanej základovej platni?

Dnes nám žiaľ vyšlo uplakané počasie a chcem sa opýtať či máte podobnú skúsenosť s betónovaním platne...či jej dážď "ublíži"? Zatiaľ neleje len tak mrholí, ale bohvie čo sa ešte zvrtne.....alebo to máme radšej presunúť na štvrtok-piatok?? vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked mrholi nevadi, ale nevies ako bude pokracovat. Asi by som pockala ak nemas narocne na logistiku (hlavne objednany domiesavac).
Odpovedať
tak mrholenie betonu beublizi, ale ak by zacalo viac prsat, tak sa vam to nebude dat ani uhladit a moc vody v betone tiez neni dobre. ak je to mozne, betonovanie odlozte, alebo si zistite presny vyvoj pocasia pre vasu oblast. alebo dalsia moznost je, ze si narychlo postavite nejake krytie. drevene koly, stlpy, plachta, igelit, alebo nieco nad betonovanou castou.
Odpovedať
Profilova fotka
Když prší hodně, vyplavuje déšť cement z betonu a může to narušit strukturu betonu...(proto se to nedoporučuje). Mrholení nevadí, ale pokud by lilo, tak by se betonáž měla odložit ;-)
Odpovedať
ja by som do toho isiel dnes, pre istotu investuj 30-40e do zakryvacej folie a ak by zacalo prsat, tak to len prekri a vsetko je ok, hlavne aby ste stihli zarovnat este pocas mrholenia, v dazdi to uz nepojde tak dobre, na druhej strane cement ti vyplavi maximalne z hornej vrstvy, co by pri doske nemalo extremne vadit (samozrejme hovorim o dazdi, nie nejakej lokalnej prehanke), horsie by bolo pri prekladoch.
Odpovedať
Profilova fotka
A my sme takisto dnes robili platnu pocas dazda bohuzial, nakolko domiesavace prisli akurat, ked zacalo prsat..su tam asi tak dve troska vacsie-mensie jamy, ale inak v pohode. a presne ako pise stowasser cement sa moze vyplavit akurat tak z hornej vrstvy takze by to nemalo nejako extremne vadit.
Odpovedať
Profilova fotka
Dážď betónu ak nieje zrovna prudký lejak , nevadí.
Odpovedať
ja by som pockal na stvrtok alebo piatok, bude pekne pocasie, nam sa podarilo deku zabetonovat az na treti termin
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
No dúfam, že "neublíži"... keďže my sme zaliali a dve hoďky na to už začalo pršať a asi aj dlhšie bude :-( Myslíte, že to platňu poškodí???
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
A poskodi platnu dazd ked je 4 hodiny po zabetonovani a dosiel dazd na cca 10 minut taky intenzivnejsi. Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?