Treba pred zaliatím dosky zamerať veľkosť domu?

Profilova fotka
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, sme vybágrovali a zaliali betónom základy, pred ukladaním tvárnic a zaliatím základovej dosky, treba dať ešte raz presne zamerať veľkosť domu? Nám to báger dosť rozkopal a neviem či máme zavolať ešte raz geodeta aby nám to znova vymeral, alebo stačí ked to vymeriame my?
Odpovedať
Nebláznite, iba miniete peniaze.... keď ste mali zamerané pred výkopom a zaliali ste základové pásy aj tak už neurobíte nič zásadné a nové zameranie iba skonštatuje reálny stav. Géniovia čo si zakladajú na milimetrovej presnosti sa tu nenájdu (iba ak rečičkami) a jediný ktorý také bludy hlása verejne je exminister Počiatek ale ten si to predsa môže s ohľadom na pol. orientáciu dovoliť :-) Ďalšie zameranie robte až keď budete zanášať stavbu do katastrálnej mapy. Okolo nás je viacero novostavieb a robili sme to všetci rovnako. A bordel pri výkope ? Kto ho nemal ????? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak zasa záleži od toho ako moc ste sa dostali vedla povodného plánu. ONo na to sa robia lavičku na rohoch aby sa predišlo takýmto nepríjemnostiam a hoc kedy sa to dalo opäť vymerať, porovnať a podobne. Ak ste si nie istý, kludne si ho ešte zavolajte, ak ma pomocné body poblíž a nemusí prejsť kôli tomu 50 km. tak vám to spraví za 50 eur. Vy si budete následne istý tou tehlou v rohu :-)
Odpovedať
nám sa stalo to isté, lebo pred ukončením výkopu začalo strašne liať a zemina sa nám začala zosúvať, tak sme ich mali hrozne široké. Manžel potom zameral dom sám aby nám sedeli rozmery domu, takže DTčka sme si uložili presne ako mali byť základy, takže dom máme asi len o nejaké cm iný od projektu, takže to nie je také hrozné, vymerajte si dĺžky a šírky a hlavne uhlopriečky aby vám sedeli pravé uhly.
Odpovedať
noo vytycovali sme uz aj 3 krat tu istu stavbu :-D to je tak ked si niekto nevie spravit lavicky a do nich klince - potom uz len staci natahovat spagaty. a mne sa tak zda /murar niesom/ +-5cm nevadi a to si uz na tie zaliate zaklady viete aj sami spravit nie? 2 pasma + projekt, troska porozmyslat a pojdeto - pytagorova veta + kontrolovat dobre uhlopriecky - ak je zlozitejsi podorys tak si ho rozclente na viac casti /stvorcov, obdlznikov/ - a pojde to aj pasmami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?