Treba hydroizolovať základy a ako najúčinnejšie.

Staviam nepodpivničený bungalov na mierne svahovitom teréne (prevýšenie na 13 metrovej dlžke domu je cca jeden meter), pôda je ílovitohlinitá, spodná voda stavbu neohrozuje avsak pri topeni snehu alebo prudkom prívalovom daždi mám problém s povrchovou vodou. Ako najúčinnejšie ochrániť stavbu pred touto vodou?
Odpovedať
Profilova fotka
Odvedením povrchového prítoku
Odpovedať
Takže základy netreba nijak zvlášť izolovať napr. použitím nopovky,asfaltových pásov? Stačilo by spraviť v nejakej rozumnej vzdialenosti od domu drenáž a zviesť z blízkosti stavby preč?
Odpovedať
Profilova fotka
@misho119 áno, nopovka nie je izolácia, pásy sú z jednej strany
Odpovedať
Profilova fotka
daj nopovu foliu,treba odvodnit zaklady-uz ked bude deka hotova.
Odpovedať
Profilova fotka
@matusiak je to Váš názor, alebo ste to niekde študovali?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 preco,som vam na smiech?
Odpovedať
Profilova fotka
@matusiak som laik ale logicka uvaha a podla toho co pise misho119 mi hovori naco odvodnit zaklad ked je tam ilovota poda a pise len o povrchovej vode ktora podla !na cez ten il ani nestaci vsiaknut ale rovno stecie dole svahom...
Odpovedať
Profilova fotka
@matusiak nie je mojim štýlom vysmievať, ale vysvetľovať. názor vzniká skúsenosťami alebo vedomosťami, tu sa riešia parciaálne otázky bez podrobných podkladov, takže odpovede nemusia vystihovať potrebu.
Odpovedať
@matusiak Ahoj, netuším, proč Tě to tak sebralo. Odvodnit základy není potřeba. Zakládá se klidně i do vody, akorát při betonáži se musí voda odčerpat. Pak to klidně může být celou dobu ve vodě, jako všechny vodní stavby. Nicméně, druhá věc je zabránit přívalové vodě, aby nevletěla do baráku, nebo nad izolované roviny. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No dobre,vy ste nato odborníci.Ja odvodnujem stavby 5 rokov...kolko ste toho odvodnili vy pani?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?