Trativod v ílovitej pôde

Ahojte . Ja viem ze tato diskusia sa uz tu objavila niekolko krat a aj som to cital ...ale proste nejak riesenie som nenasiel. Pred rokom som kupil stary RD a zaklady su na ilovitej pode (zatial to nemam este overene ) ale snazim sa vybudovat trativod v predzahradne ktora ma sirku 5 m (vid foto). Naco si mam davat pozor pri tvoreni trativodu ? lebo obavam sa toho aby mi ta voda potom nesla na zaklady :/
Odpovedať
Neskusis dazdovu zahradu? Mohla by fungovat lepsie ako trativod
Odpovedať
@jozef_kusnir najprv musis vediet par veci. Ako sa sprava voda teraz? Ako rychlo nasiakava do zeme? Je tam urcite il? Ak ano, v akej vrstve. Ako to maju poriesene susedia. Aku plochu chces zviest do tej predzahradky. Vseobecne je il nenasiakavy, resp. malo. Tzn. Trativod by bol len bazen.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef_kusnir voda zálkladom neškodí.
Odpovedať
@jan45 Ahoj Jan, vcera mi geolog tvrdil, ze niektora voda moze byt agresivna a odplavit vapennu zlozku z betonu a znehodnotit ho. Proces trvajuci roky, ale predsa.
Odpovedať
Profilova fotka
@itgospa áno, sú kyslé vody (Považie, kyselky, Pohronie medokýše) ktoré rozleptávajú betón. Na Nosickej priehrade museli z podložia odviesť vodu sklenným potrubím mimo betonovú konštrukciu. Ale to sú pramene vyvierajúce z podzemia, nie dažďová voda, ktorá sa dostáva do podložia. Samozrejme, že keď sa narazí pri výkope na prameň, treba ho posúdiť, ale na to stačí lakmusový papier.
Odpovedať
@pistikus takze zistil som 1.ilovu podu nemam chvala bohu 2.nasiakavost pody je fajn nakolko prsalo ked som uz mal dokopane tak rychlo to nasiakavalo 3.susedia to maju spravene tak ako chcem ja trativod zakopany do zeme
Odpovedať
@jan45 no super ale ako som uz pisal vyssie nakoniec to nie je ily ale hlina + strk miestami.....ale este sa chcem opytat maximalny spad je 5 percent ? nebude vadit ked tam dam spad 2 3 percenta?
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef_kusnir spády sa týkajú kanalizácie, tu je to drenáž, resp. voda, tam stačí 0,5%, prípadné usadeniny spláchne ďaľšia búrka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?