Thermo základy

dobry den, zaujal ma system thermozaklady a thermodoska od firmy Passivhaus zo Sale http://www.thermodoska.sk/index.php chcela by som vediet vase nazory na tento system a ak niekto ma, tak aj referencie na konkretnu firmu. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@pami2 pozri si Mio23 nulový dom, má to super nafotené
Odpovedať
Je to super, určite sa tým zvýši tepelná izolácia domu, ale už by som veľmi pouvažoval nad návratnosťou investície, nakoľko pokiaľ sa dobre zateplí už hotová základová doska pod poťerom, bude to oveľa lacnejšie a tepelné straty nebudú až tak rozdielne. Následne keď sa porovná z ekonomického hľadiska investícia/úspora, teda návratnosť, no neviem neviem. Môj osobný názor.
Odpovedať
Suhlasim so Strajnakom. Tiez som nad tym rozmyslal, ale navratnost bola v nedohladne, takze ostavam pri 15cm izolacie pod poterom a zaizolovani zakladov z vonkajsej strany do polmetrovej hlbky.
Odpovedať
@stowasser ahoj, a cim ides izolovat zaklady, perimetrom? ako chces vyriesit debnenie, aby sa ti polystyren nepohol pri vlievani betonu do pasov?
Odpovedať
@zhadvigova dik, videla som to, ale netrufam si takto to zvladnut
Odpovedať
Opäť môj osobný názor, najprv klasické základy, potom aspoň 15 až 20 cm izolácia pod poterom, a až po realizácii základov, resp. až po dostavbe domu, keď sa robia odkvapové chodníky až potom obkopať základy, zaizolovať ich poriadne, minimálne teda do 50cm hĺbky + hydroizolačnú fóliu + odkvapové chodníky.
Odpovedať
Profilova fotka
celé to je o tom, že ak izolujete tepelne platňu zospodu a zbokov, nepotrebujete základové pásy do nezamŕzajúcej hĺbky...okrem XPS sa dá použiť ešte výhodnejšie drvené penové sklo, výrobca www.refaglass.cz
Odpovedať
Profilova fotka
@pami2 no ahoj aja ja som to čítal pred pár dnamy a tiež nad tym vážne uvažujem tak som zvedavý na referencie
Odpovedať
@lapajko no tak ja som konkretne doteraz uvazovala o penovom skle, ale aj toto je podla mna zaujimavy sposob. myslim ze @mio23 pisal, ze 20cm XPS=40 cm zhutneneho penoskla, co je zaujimavy pomer, co povies? preto uvazujem aky je rozdiel ( izolacny, tepelny odpor, a cena!) pri tychto 2 sposoboch. inak, su aj dalsi vyrobcovia/dovozcovia penoveho skla..ecoconcept, ecozaklady,..predpokladam, ze doprava bude lacnejsia, kedze su zo SR
Odpovedať
@pami2 ja to mam v projekte tak, ze polovica zakladov je zaliata vo vykope, a potom dobetonujem dva rady DT300 (teda celkova vyska zakladoveho pasu bude 100cm)v osi zakladu, cim mi vznikne po oboch stranach odskok a z vonkajsej strany tento odskok vyuzijem na nalepenie XPS.
Odpovedať
@stowasser zaujimave riesenie, ake budes mat siroke pasy, ked davas 15cm XPS? budes lepit PU penou?
Odpovedať
@pami2 pasy maju sirku cca 55cm, zaujimave riesenie je to mozno len kvoli tomu, ze slovaci su domaci majstri a kazdy ti povie, ze DT sa maju davat k vonkajsej hrane pasov, ale pravda je taka, ze zo statickeho hladiska je vyhodnejsie riesenie pokracovat s DT v strede zakladoveho pasu. Kedze mi vdaka tomu vznikne odskok, vyplnim ho izolaciou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stowasser super, daj foto ked budes mat
Odpovedať
@stowasser Ked to citam, tak je to presne tak, ako to ja chcem riesit. Sirka zakladu 60cm, nato dva rady DT 40cm na stred a rovno dat XPS na sirku, ktory posluzi zaroven ako izolacia dosky. Ak to tak budes robit, tak urcite foto, pretoze mna to este len caka :)))
Odpovedať
Profilova fotka
@pami2 pokiaľ viem, v SR sa nič také nevyrába, čo je smutné keď Poltárske sklárne krachujú a odpadového skla sú tony...Čo som zistil, penové sklo sa vyrába v ČR, AT a v PL.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Tiez to iste co smolkosk, ale davam este do vykopu na zaciatku nopovu foliu po vonkajsej strane zakladov vysoku 1.5m, cim zabezpecim hydroizolaciu zakladov z boku a potom ju uz len pritisnem k perimetru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?