Termo debniace tvárnice a vaše skúsenosti

Zdravim Vas. Kedze sa nam dokoncuje projekt, tak rozmyslame, ako by sme najefektivnejsie postavili zaklady. Nasiel som velmi zaujimave riesenie a zaujima ma, ci si myslite, ze sa oplati. http://www.stavomodul.cz/zaklady.php Vyzera to zaujimavo z toho hladiska, ze odpadava naozaj salovanie dosky, jednoduchost prace a cena vyzera tiez primerana. A vlastne mam hotove a zateplene zaklady :) Pouzil niekto nieco podobne??? Pozdravujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ máte zbytočné peniaze a chce sa vám s tým ihrať a babrať tak prečo nie.Na fotto to vyzerá jednoducho ,ale je to klam.Vyrovnať polystyrén tak ,aby bol v rovine ,vietor ho nerozfúkal po celom chotári a dosiahnúť stav kedy bude poriadne zafixovaný počas zálievky tiež niečo stojí(hlavne nervov).
Odpovedať
Profilova fotka
na čo sa zateplujú základy, bude tam pivnica? je to drahé debnenie, na základy sa používajú BDT, steny som už z toho videl,má to niečo do seba.
Odpovedať
Profilova fotka
@smolkosk pozri blog "lesná záhrada", tam je použitý tento systém.
Odpovedať
@antonmesaros Praveze zbytocne peniaze nemame :) V tom polystyrene by mala byt zelezna vypln, ak ste citali, aby to vydrzalo napor betonu, takze snad az z takeho zleho materialu to nebude, resp. nebude to len cisty polystyren. Pri podoryse 12x8 m ponukaju na celu stavbu za 22 000 CZK, co je asi 1000 EUR. Ked si zvazim, ze by som musel riesit DT tvarnice + salovacie dosky na platnu + zateplenie zakladov, tak sa mi to zdala dobra cena. Ale necham si poradit. @jan45 Dakujem za odkaz. Chcem zateplovat zaklady kvoli energetickej uspornosti... To je jediny dovod.
Odpovedať
@smolkosk pozri môj album, polystyren 10 cm mavyšlo 630€ aj s penou na lepenie a DT 400 270€ dva rady. Máš to v pohode a hľavne by som sa bál skôr pri zásype DTčiek a hutnení. Robil som to na dva razy. Prv zabetónoval pásy na prvú úroveň spolu s polystyrénom tak, že som DT poukladal von na vyrovnanie. Druhý krok bolo položiť DT a zasypať základy štrkom. Tretí krok zabetónovanie DT spolu s doskou. Vydržalo to úplne v poho. Polystyrén som lepil z dvoch 5 cm tabúľ a spoj prekrýval.
Odpovedať
@dfs Pozeram Tvoj album. Nejak som to nepochopil. Myslis, ze sa to oplati, ci ani nie? Ja som mal predstavu, ze by som vykopal, hrmozvod, makadan, zabetonoval a potom nato by som dal tieto TERMO tvarnice, pretoze chcem zateplovat tak ci tak DT-cka. Cize takto by som sa vyhol dalsim investiciam. Dufam len, ze to nebude velmi lahke a ze to bude ako salung drzat, ked tam budem "prat" domiesavacom beton. Hlavne tento nazor ma zaujima. Inak teraz som videl na nejakom fotobloku, ze niekto z toho robil zaklady a pochvaloval si, tak neviem. Akoze mam cas, len zatial vybavujem povolenia, ale proste vyzera to zaujimavo a dost jednoducho, kedze chcem stavat svojpomocne :)
Odpovedať
@dfs nejak nejde ten album
Odpovedať
Ja som vykopal zaklady, vlozil som bleskozvod a polystyren. Potom som to zabetonoval na uroven na ktoru som kladol DTcka. Ked to len volne polozis, tak ti to beton posunie. Ja som to svojpomocne zvladol za 3 vikendy. Mechanizaciu som mal bagrik, UNC a pumpu. Cena cca 5500.
Odpovedať
@sihel neviem kde je chyba :(
Odpovedať
@smolkosk polystyren by som riesil aj pod urovnou zeme tak ako pisal @dfs .. nejak takto http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/m...
Odpovedať
@dfs ani mne nejde pozriet tvoj album.. mas ho spristupneny verejnosti?? :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
zaujimave tie termo bloky ma to zaujalo tiez ma niekto skusenosti?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?