Tehly verzus Ytong

Profilova fotka
ahojte. viete mi poradiť z čoho stavať, z tehál, alebo Ytongu ? ďakujeeeem
Odpovedať
100x omielana tema.. popozeraj starsie temy.. poloz si otazku ze aky dom chces, ci nizkoenergeticky ci pasiv.. ci chces zateplovat alebo nie.. od toho zvolit hrubku muriva a izolacie a to dat prepocitat statikovi a upravit projektantovi.. ale ked uz mas projekt a rozhodujes sa ze aky material pouzit tak treba vediet ci si to viete postavit sami alebo budete mat na to lidi (murarov) ktorych zaplatite.. a tam je to uz jedno ci to murarom ulahcite alebo nie.. vsetko je otazka penazi a casu a skusenosti.. ja osobne davam 25 tehlu a na to 25 az 30 izolacie.. tehla ma stala 13,6e/m2 muriva..
Odpovedať
@tinapo kazdy material ma ine vyhody.. treba si to aspon trocha nastudovat a urobit si prehlad..
Odpovedať
Profilova fotka
@skorpy ďakujem
Odpovedať
Ja by som znova staval z Ytongu, lebo sa s nim dobre pracuje. Tehly su lacnejsie.
Odpovedať
@tinapo 100 ludi povie z tehly, 100 ludi z itongu a 50 ludi drevodom.... nastuduj si nieco ohladom toho, vyber je na tebe. Neexistuje najlepsi material na stavbu domu
Odpovedať
@tinapo skus si dat nacenit aj tehlu aj porobeton ( ytong, porfix) a uvidis cenovy rozdiel a rozhodnut sa mozes aj podla toho. Z porobetonu sa lahsie a rychlejsie stavia a je lepsi aj pre svojpomocnu vystavbu. Je tu vela ludi co stava z tehly a vela co z porobetonu. Rozhodnut sa co ti viac bude vyhovovat musis ty. Ja idem do Porfixu ( zvazila cena) ale nejdem stavat novostavbu ale prerabat - teda dostavovat a nadstavovat. Keby som sla novostavbu a tehla by cenovo bola lepsia ako porobeton tak by som kludne aj tehlu teda podla toho aky by bol cenovy rozdiel. Niektori dokonca stavaju aj z takych tych beton. tvarnic, ktore sa zaleju betonom a vystuzia zelezom a potom na to ide izolacia. Inac je tu toho kopa popisaneho o jednotlivych tychto materialoch aj porovnanie tehla vs. ytong.
Odpovedať
Profilova fotka
@borderka kujeeeeeeem :)
Odpovedať
Profilova fotka
rozmýšľam nad pálenou tehlou porotherm + PU pena hmmmm ??? domček chceme bungalovik 9,5x14,5 s podkrovím, akú hrúbku porothermu odporúčate, nakoľko chceme ešte aj zatepliť :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tinapo také stavíme z porothermu na pěnu - máme 30 P+D +12 až 15cm polystyren bude zateplení
Odpovedať
Čo sa týka ceny, ytong a porfix ťa vyjde lacnejšie. Čo sa týka kvality, určite by som staval z tehly :-)
Odpovedať
@skorpy Ocuvaj ty! Mi kazis radost uplne! :-p Som steu byt najzateplenejsi Urmincan, ale tusim ma tromfnes.. :-|
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@matorado mojim cielom nieje superit.. :-D :-D :-D ale kedze myslim do buducna a nechcem platit uver plus vysoke sumy sa elektrinu a plyn tak radsej poriadne zateplim.. predsa 300m2 je spuuuuusta na vykurovanie.. a predstava ze by som s rodinou suche rozky jedol kazdy den , aby som mal na splatky, ma moc nelaka.. :-) ps. bol si uz kuknut stavbu?
Odpovedať
@skorpy No ja ked som povedal, ze 20 na fasadu, tak si vsetci klopkali po cele (vratane celej rodiny) :-N Bojim sa dat este viac , popravde, lebo ten projekt nebol mysleny ako NED a nerad by som bol, keby mi nejake nedotiahnute detaily (v podobne tep. mostov) vyskocili.. Netrufam si. Ked som isiel naposledy, este si to mal zakryte... Uz tahas mury?
Odpovedať
@matorado uz to mam odokryte a cez vykend zhodim zaklop nad schodami aby bola doska prazdna.. v utorok alebo stredu pridu tehly a majstri hned zacinaju.. chceli od pondelka ale heluzaci chodia po conecu a nejak sa im nechcelo poslat mi tehly.. :-) mohol by si nieco hodit do albumu.. mas ho prazdny.. na ktorej strane to mas? od pola? a s tou izolaciou som sa napocuuuval hodne... vraj naco 60cm vlny na strop? ze radsej slamu.. a na co tolko EPS? ved vsetci davaju 10cm.. ach.. skoda reci.. :-x
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?