Tehla Porotherm 44 verzus debniaca tvárnica 40

Profilova fotka
Zdravím Vás Stavebníci, takže v mojom projekte mám na projektovaný suterén pod polovicou domu, ktorý je navrhnutý z prímurovky DT 15 cm, na to hydroizolácia a nosné steny z porothermu 44 cm. Riešil som to už s pár ľudmi. Moja otázka je držať sa projektu alebo: 1., nosná stena z DT 40 cm, nátery a hydroizolácia, styrodur 10 cm a nopova fólia a zásyp 2., prímurovka DT 15 cm, hydroizolácia a nosné steny z DT 40 cm Budem rád keď mi poradíte, a napíšete + a - všetkých troch spôsobou, pôdorysy mám v albume. Ešte raz ďakujem za každú radu. S pozdravom Tomino
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ chcete mať pivnicu suchú obývateľnú tak správne je prímurovka a +porotherm.Nezabudnite na drenáže.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros Zdravím, ďakujem pekne, chcem sa opýtať, pretože tu na modrej streche som videl veľa albumov kde realizovali aj tu nosnú stenu z DT a nie z tehly, je tam veľký rozdiel a aký???? v suteréne budem mať dvojgaráž, dreváreň, kotolňu.
Odpovedať
ja sa priklanam skor k prvej variante.. pri 2var. by sa mi nechcelo dvakrat ukladat DT a plnit betonom.. pravdu povediac by sa mi nechcelo vobec pouzit DT ( svoj suteren budem stavat iba z porothermu 38+hydro. ....).. DTcka su straaasne zdlhave.. pozeral som tvoj projek a mas to celkom zaujimave.. ak som dobre tomu porozumel tak suteren bude len v lavej casti a v pravej sa napojis na staru pivnicu.. drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
@skorpy Ano presne tak, mam z toho vsetkeho trochu obavy, ale hadam to dopadne dobre. Asi budem riesit DT40, na to 2×hydroizolacia, potom styrodur 10cm a nopova folia, Viem ze do bude trochu zdlhavejsie ale DT vystuzene roxormi sa mi pozdavaju viac ako tehla.
Odpovedať
@tomino84 ja som za bod c.1, a mozno DT 300 + vystuz
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst Pred tebou som to napisal ze tak budem postupovat, ale urcite so DT 40, ale som rad ze somnou suhlasi viac ludi ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
ja som sice este nezacal, ale nakoniec sa asi rozhodnem pre betonove tvarovky hrubky 30cm ktore maju plne dno a pouzijem ich zatial len na suteren.. robota rovnaka ako s tehlou.. urcite nepouzijem DT a nebudem zalievat betonom.. maximalne urobim 3 stlpiky zalievane na spevnenie jednej dlhej steny.. projekt mas navrhnuty z porothermu 44? preco? tensie murivo nestaci staticky?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?