Suchý betón na vymurovanie stĺpa z debniacich tvárnic

Ahojte môže sa použiť suchý betón na vymurovanie stĺpa z DT ktorý bude podopierať železo betónový prievlak? Dĺžka prievlaku 6,6 x 2.5 metra.
Odpovedať
Profilova fotka
suchý betón je len pripravená zmes štrku a cementu, použiť sa dá, ale nezabudnite pridať vodu,
Odpovedať
@martin272 Môžeš použiť aj suchý betón. Ak to bude ako výplň DTčiek. @jan45 Suchý betón, na ktorý sa pýta je niečo iné. Do suchého betónu sa už nepridáva voda. Suchý betón vám privezú hotový z betonárky. To, čo popisujete, je suchá betónová zmes, do nej sa pridáva voda a z nej je klasický betón.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 nooo neviem. Suchy beton je podla mna nieco co sa pouziva na npr. obrubniky, lebo si natiahne vlhkost zo zeminy a pripadne sa este aj zaleje. Ale na staticke vyuzitie by som to urcite nepouzil. Spravne mnozstvo vody v betone je len jedno. To nie je tak, ze existuje "mokry" beton a suchy beton a obidva maju rovnake vlastnosti.
Odpovedať
DT tvárnice treba riadne navlhčiť, inak aj z mokrého betónu odoberú vodu a betón sa v tvárniciach spáli. Pokiaľ stĺp plní statickú funkciu, tak v každom prípade tvárnice riadne vlhčiť a použiť mokrý betón.
Odpovedať
@majkoj Ja som dával ten suchý betón pod zámkovú dlažbu a aj obrubníky som do neho osádzal. On sám má v sebe dostatok vody, aby stuhol. Nie je tak tekutý, klasický liaty betón, ale ak stuhne, tak je dosť pevný. Ako výplň DTčiek je určite lepší liaty - lepšie sa dostane do spodnejších dutín.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 tam je to ok, lebo ako pisem k nemu sa vlhkost dosiahne. On dostatok vody NEMA, je v nom len vlhkost z kameniva.
Odpovedať
@majkoj OK, chápem.
Odpovedať
@chrobak7 suchy beton z betonarky je taky isty ako normalny ibaze tam nedaju vodu, mas si ho zmiesat s vodou sam, stvrdne aj sam od sebva, vsak nasaje vlhkost zo vzduchu, zeme a aj ked ho dovezu nejaka vlhcina je zo samotneho kamena je to vsak uplne nedostatocne, na obrubnik este ok ale na nosne veci vodu dat musis. @martin272 Kolko toho potebujes lebo vozt tak malo betonu - co ja viem, asi si radsej namiesaj sam lebop to treba spracovat co najrychjesie, ono ten beton ma dost kratku dobu spracovania.
Odpovedať
@sysell @chrobak7 @roman_x @majkoj @jan45 Ahojte tak teraz mam stoho hokej myslim betonovu zmes vo vreciach zmiesat a vyplnit DT 13 radov stlp ktory bude podopierat prievlak . Tak teraz nieviem pouzit alebo ?.....
Odpovedať
@martin272 betonovu zmes vo vreciach mozes pouzit, bude to lepsi beton ako ten "odoka" z miesacky... obycajne su to triedy C16/20.
Odpovedať
@gashtaan ahoj Ale tu betonovu zmes musis zmiesat zo strkom o.22 feakcia nie ?
Odpovedať
@martin272 kup si normalny vrecovany beton napr tento https://www.baumit.sk/produkty/betony... normalne ho podla manualu zamiesaj miesadlom a budes spokojny
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@martin272 na vrecku mas vyslednu pevnost, ak ti staci, neries :). Ale aj keby si potreboval vysokopevny beton tak kup WU Beton, ten ma myslim pevnost C30/37
Odpovedať
@majkoj ten beton rozmiesas s miesadlom a mozes zaliat DT ?
Odpovedať
@martin272 hej mozes ho dat len top dost stoji a rychlo sa mina.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin272 ano, aj ked ja som to robil v miesacke a miesadlom to moze byt drobec problem podla ma . @sysell no stale lacnejsie ako domiesavac, alebo si nechat doviezt za par furikov strku :)
Odpovedať
@martin272 dnes som zalieval stlpy tym baumitom a ver mi ze to je pohodova robotka s tym miesadlom. Pri hrubom vypocte ti postacuje 1 vrece na jednu debniacku 300x300x250.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba mas 40kg vrecia? Lebo z 25kg vreca spravis cca 12l betonu...
Odpovedať
@majkoj vnutorny rozmer 0,23x0,23x0,25 mas 13 litrov a este odrataj zelezo...
Odpovedať
Donesiem strkm a cement a vo vanicke zamiesam aj tak nemozes naraz zaliat vsetky dt postupne a postupne aj viazat zelezo....
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield ja som mal len klasicke dt30ky a do nich sa podla vyrobcu sprace 24l, ale pozeral som stlpove, su ako pises.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?