Su takto spravene zakladove pasy v poriadku?

Ahojte, su podla vas zakladove pasy z dtciek na fotkach dolu v poriadku? Stavebny dozor tvrdi ze ano, ale mne sa to vonkoncom nepozdava. Je tam medzi nimi obrovsky priestor, kade bude vytekat beton pri zalievani, plus pasy pod nosnymi prieckami vo vnutri domu nie su previazane s obvodovymi. Mam ich to nechat prerobit, akebo ma pravdu stavebny dozor a ja len zbytocne frflem? Pardon za kvalitu fotiek, je to fotene len mobilom a uz sa stmievalo.
Odpovedať
@jan45 @mio23 prosim o vyjadrenie
Odpovedať
ty to platis, ak sa ti to nepaci, nezaplat, alebo daj prerobit a zaplatis, tak by to malo byt z tvojho pohladu... z pohladu majstrov to moze byt ok, nakolko ty sa tvaris ze platis, oni sa tvaria ze robia... mozno je ta robota adekvatna platu aky dostavaju, resp ziadali... P.S. v kazdom pripade zaklady su dolezite, to nie je okno ktore vymenis hocikedy... ak su zaklady na prd, potom sa to taha celu stavbu...
Odpovedať
@adius tu si pozri ako ma vyzerat stavba domu, toto je stavbarska BIBLIA http://www.modrastrecha.sk/blog/mirom...
Odpovedať
@adius Ak tie diery pred liatim betonu zasaluju, tak je to v poriadku. Bezne sa to takto robi, ked vychadza ta medzera mensia ako polovica tvarnice.
Odpovedať
@cache mne dorezavali aj menej ako polovicky. Je to asi o podpise majstrov.a ich praci sobne by som im to dal prerobit
Odpovedať
Profilova fotka
..čo sa týka tých medzier tak je to ok.Určite to došalujú.Dve dosky stiahnuté radlovacím drátom a hotovo.Vždy lepšie ako dorezávať kúsočky.Lebo ked leješ beton z pumpy tak ono to má dost velký tlak a také kúsočky sa rady most hýbu.A tie spoje hlavne aby boli previazané roxormy a stačí prebyť dieru do DT aby sa betón preliala a previazal ich.Aj ked pri ukadaní ich mohli prekladať :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@godfather no, je to kombinácia veľmi pedantnej remeselnej práce a základných stavbárskych chýb. Napr: stredom objektu ťahaná kanalizácia, hlboko.
Odpovedať
no kedze @jan45 mi nepovedal aby som poslal dozor do prdele, tak by to malo byt snad ok :) @godfather Mirov album poznam, asi je tu malokto na streche kto ho nevidel :) ale ak nieco dobre vyzera, to neznamena ze to musi byt stavbarska biblia ;) Je to jeho rozhodnutie ako nalozit s casom, ja ako pracujuci clovek veru casu nemam nazvys aby som ukladal hlinu z vykopov do uhladnych radov :P @jan45, @cache, @Igman, @filipe1 vdaka za pozretie a vyjadrenie sa, som teraz kludnejsi
Odpovedať
Profilova fotka
@adius zvažoval som či sa do toho miešať,,ale dozor má pravdu
Odpovedať
@jan45 dakujem :) , tak posielam do prdele seba aj svoje perfekcionisticke idealy a dozoru davam flasku 20rocnej domacej slivovice :)
Odpovedať
@godfather chcel by som zažiť časy kedy budú stavebníci ochotní zaplatiť takéto precízne hranie. Je to ako s obkladačom ktorý má kvalitnú prácu vie sa vyhrať s detailami ale za 12€/m2 s ním nepočítaj. Tým to neodsudzujem, ale nebral by som to ako vzorovú prácu, skôr úlet perfekcionistu s množstvom voľného času. @adius v pohode pokračuj ďalej.
Odpovedať
@slavoslav on asi bude archeológ, vyzerá to tam ako na nejakom arch. nálezisku 😂 pekne fotky
Odpovedať
Článok sa načítava...
@adius nejako skoro mu tu slivovicu chces davat, este pockaj, kym ti bude dom stat :)
Odpovedať
som len laik, ktory rad chodi na modru strechu. a z prispevkov vyssie som pochopil, ze je to z technologického pohladu akceptovatelny sposob realizacie základových pasov. ale vdaka modrej streche som uz videl velmi vela základových pasov a vyzerali ovela lepsie. tieto na mna posobia tak, akoby stavbari pracovali stylom "takto to staci, hlavne nech to nie je zlozite". a nepredpokladam, ze sa v dalsich fazach ich pristup zmeni. takze hoci nechcem byt zlym prorokom, tak otazku, ktoru si kladies teraz, si budes pravdepodobne klast casto aj v buducnosti. ale radit ti, aby si zmenil firmu si netrufnem :).
Odpovedať
a vlastne beriem spat. ved si reagoval spravne - konzultoval si stav so stavebnym dozorom. takze ak budes aj nadalej pozorny, tak to ustrazis :). drzim palce, hlavne vytrvat :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?