Styrodur ako šalung základovej platne

Realizoval niekto betonovenie zakladovej dosky takto?Popripade ake su vase skusenosti s tymto sposobom.
Odpovedať
Mna to tiez velmi zaujima :) Ak to niekto robil, mohol by hodit postupny navod a ako vlastne do DT upevnoval styrodur, aby mu to beton nevytlacil.
Odpovedať
@lubo43 Podívejte se na album mio23. tam je to polopatisticky nafocené. Barevně. :-D :-D :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
@lubo43 Ahoj, kuk môj fotoblog tak to je tuším aj nafotené. mal som 3 rady DT, tie som zalial betonom skoro do plna, priložil som potom styrodur 4 cm do každej som dával hore 4 ks tanierových hnoždeniek a dole 2-3 ks, v pohode to držalo, ked dávaš deku cca 15 - 20 cm to v pohode unesie ,,, tak isto som robil aj garáž teraz pred mesiecom a všetko držalo :) Robo
Odpovedať
Rob81,ladajaskva > diky za tipy ;)
Odpovedať
@lubo43 ahoj, mne to práve včera dokončili...chlapci nalepili purpenou styrodur na DT, obalili foliou/nopova/, zakopali hlinou a všetko úplne povrch styroduru zarovnali betónom. Je to rýchlejšie, vyhli sa šalovaniu a urobili naozaj super prácu!
Odpovedať
@astor73 Ahoj. Ked nalepili pur penou styrodur na DT, tak tie DT mali aj nejaku hydroizolaciu, alebo nieco? Alebo priamo nato?
Odpovedať
@rob81 Tiez chcem takto riesit zaklady. Chcem vybetonovat 90cm do Zeme, nato dva rady /40cm/ DT a osadit ich na stred pasov a nato chcem dat po dlzke perimeter 60cm, cize tych 15-20cm na platnu. Otazka je, ako si uchytil tie hmoždinky. Vybetonoval tvarnice a potom vrtal do toho betonu, alebo sa to da nejak uchytit skor, ako sa bude liat beton do tvarnic. Este som rozmyslal nad vyvrtanim dier a zatlacenim hmozdiniek do tvarnic priamo po vyliati DT. Ako si to robil ty?
Odpovedať
Ahoj @smolkosk osobne som najprv zalial DT-ka betónom a potom tie hmoždinky, 8-) Robo
Odpovedať
@smolkosk ahoj, styrodur priamo na DT a na styrodur ešte tá fólia-čierna (neviem, ako sa volá)...
Odpovedať
mam este otazku..aku minimalnu hrubku styroduru mozem pouzit aby to vydrzalo ten tlak?..dakujem
Odpovedať
ja som použil 40 mm, lebo som šetril..... ale teraz by som určite dal aj 10 cm,,, ale postačí 40-50 mm robo
Odpovedať
...pozrite foto...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ako ste potom vyriesili ten styrodur, ked ste vyliali dosku, aby Vam nezhorel? Urobili ste nato hned omietku, alebo dali do folie, alebo ako dalej? Pozdravujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@smolkosk tym zhorenim myslis zdegradovanie slnkom ?
Odpovedať
@lubo43 Presne tak.
Odpovedať
Profilova fotka
@smolkosk @lubo43 Ja chcem dávať teraz XPS 30 mm, zapažiť latami, uchytiť drôtom o kari rohože, samozrejme navrtať do DT-čiek a ukotviť. Je nutné potom XPS omietnuť?
Odpovedať
@topvideo To co som cital vsade a chcem to tak robit aj ja je, ze nemusim uz nic zapazovat. Kotvenie by malo udrzat podla skusenosti ostatnych. A vraj XPS netreba omietnut, pokial tam das Nopovu foliu. Teda my budeme mat aj tak xps zavezene hlinou, takze omietanie by bolo zbytocne.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme robili zaklad. dosku na jesen, pouzili sme XPS hrubky 10 cm ako salung. XPS sme iba prilepili, nekotvili sme ho....ale bol prihrnuty hlinou. Bolo to v pohode.....prilozim aj fotku,ked mi to pojde
Odpovedať
Aj ja som pouzil styrodur 10cm ako salung zakl.platne.Nekotvil som ho ani nepodopieral.Nic sa nestalo.Foto v albume pouzivatela domca43
Odpovedať
Anica vy ste nedali žiadnu hydroizoláciu medzi XPS a hlinu?
Odpovedať
@erikson03 XPS je hydroizolácia. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@erikson03 Hydroizolacia sa dava iba vodorovne, na zakl. dosku....medzi XPS a hlinu sme nedali nic. XPS splna ucel tepel. izolacie a je nenasiakavy. Ja viem, ze vacsina ludi dava este nopovu foliu, ale my sme ju nedali. Niektori odbornici su voci nopovke skepticki, vraj moze posobit opacne- zadrziavat vodu.... :-|
Odpovedať
Môže mi niekto poradiť ako na túto metódu, pokiaľ chcem potiahnuť XPS až po prvý rad muriva? Pravdepodobne to budem musieť normálne zašálovať a XPS nalepiť až potom, alebo?
Odpovedať
@janulikk myslim ze to bude jednoduchsie tak ako pises XPS nalepit az potom , dalsia vyhoda bude ze sa pocas stavby domu ten XPS tak neposkodi
Odpovedať
@doors454 ďakujem za rovnaký názor, urobím to teda tak
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp XPS je hydroizolacia hahaha
Odpovedať
@katka8855 Proti zemnej vlhkosti. Čo je ti tak veselo?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Nebudem zakladat novu temu , tak to tu ozivim. Chem sa spytat ako sa riesi zateplenie DT ak mam 3 rady DT co je 75cm a co som videl tak styrodur je na sirku 60 a na dlzku 120cm .Dakujem za rady. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 ja som mal tiez 3 rady DT plus 15 cm platna, cize spolu 90 cm.vyrovnal som vysku platne celymi kusmy kolmo a spodny rad polovickamy styroduru.lepil som klebrom, pri betonovani platne v pohode drzali...
Odpovedať
@maluchm Presne tak mam aj ja , dik za odpoved,urobim to aj ja tak. ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?