Studňa zbet.skruži Ako na to?

Ahojte ,mám podpivničený celý dom cca 1,5-2,5 m.Pri kopaní základov sa začala ukazovať voda .Chlapi my vraveli aby som neváhal a premýšľal nad studňou.Tak dom stojí a potrebujem radu ako urobiť studňu zbet. skruzi .
Odpovedať
@11ondro11 bágrom vykopeš jamu hlbokú aj 6m a potom osadíš skruže bágrom cez reťaze s uchýtom a postupne vyrovnávaš a zasyp na spodku a bokoch štrkom po úroveň vody
Odpovedať
Dobre ,teraz mám cca 2,5 m najviac výkop.Kolko ešte dolu pod platnú?
Odpovedať
Profilova fotka
@11ondro11 Najprv si sám ujasni,na čo je chceš používať....Kopať studňu so skružami nie je robota pre amatérov,ktorý to nerobili a nemajú nejakú skúsenosť. Sám mám 11 skruží 100/110 a z toho 6,5 -8 m stľpec vody podľa ročného obdobia. Pustím čerpadlo a do 3/4 hodiny je prázdna.Takže ma čaká prehlbovanie,ale to už budem riešiť vrtom..... PS. Tvoja posledná odpoveď a otázka je pre vešticu.Čo si tým myslel.Bez zrozumitene postavenej otázky nie je odpoved.
Odpovedať
@zmrzlina_sk cca 5.5 kubika vody za 3/4h? to kam (na aky ucel) take velke mnozstvo vody potrebujes?
Odpovedať
@atak77 to jedine naplniť hasičskú cisternu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 Mám čerpadlo SLOVPUMP 65-FEKA-180-32-LN-500-20.....polievam,podmáčam do riadkov celú záhradu-uhorky ,papriku.... Násos nemám úplne na dne.....nie je stavané až na takú hľbku.
Odpovedať
@zmrzlina_sk ups: Průtok Q max. (l/min) 570 moje cerpadlo na zavlahu ma Q max. 5700 l/h 🙂 🙂 🙂
Odpovedať
@atak77 5 kubíkov pri 10mm na stvorak, to je tak jedna dávka pre 5 arovy trávnik... Pre papriku minimálna davka
Odpovedať
@zmrzlina_sk podľa mňa nemáš problém so studňou ale s čerpadlom také ako máš ty u nás používali na polievanie polí ale vodu ťahali z Váhu :-D Ja mám studňu a pri čerpacej skúške som mal prítok do 130l/min a to mi povedali že to je studňa ako keby tiekol potok. Neviem či bude niekde taká studňa čo dá 570l/min
Odpovedať
@zmrzlina_sk Tebe sa ta voda tlačí do tých skríži len zospodu ? alebo máš tam aj nejake dieri vskružach ponartavane zboku?
Odpovedať
Profilova fotka
@11ondro11 Iba zo spodu je pritok.
Odpovedať
@zmrzlina_sk Nemáš foto ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?