Studna pod zakladmi domu

Ahojte, Co mam robit so starou studnou (vrtana 14m, 11priemer plastova rura) ktora bude pod domom? Nie pod zakladovym pasom,. Postupne ju zasypavame ale stale tlaci vodu hore
Odpovedať
@lolop13 ja by som pouzil beton
Odpovedať
hlavne tvrda výplň-skaly .štrky aj zem----voda sa ustály na úrovni spodnej vody pomalyčky
Odpovedať
Skoda ze ste hned od zaciatku neuvazovali nad vyustenim ten rury v technickej miestnosti. Makka voda by bola bohatstvom do buducnosti.
Odpovedať
Ahoj stovasser, zaujal ma tvoj príspevok. Idem stavať dom a mal som nápad, aby sme si nechali vyvŕtať studňu pod technickou miestnosťou (ešte pred položením základov) a tam by som spravil pod dlažbou šachtu. Teda studňa by bola priamo v dome v šachte pod technickou miestnosťou. Manželke sa to nepozdáva, bojí sa, aby nebolo v dome príliš vlhko. Ona by studňu dala radšej von, mimo domu. Lenže tam je problém, že v zime môže zamrznúť. JA som za to, aby to bolo v dome, lebo takto by som nemal problém s mrazom. Vodu by sme používali na splachovanie a možno na pranie. V lete aj na polievanie. Majú ľudia vŕtané studne aj v dome? Naši to majú v 40 ročnom dome v pivnici - narážanú studňu s čerpadlom a nemajú problém. Kto má ešte studňu v dome, prípadne v nejakej vedľajšej miestnosti (garáž, letná kuchynka,...)?
Odpovedať
@thodosy My máme studňu v dome pod technickou miestnosťou. Je to 6 ročná novostavba a nemáme vôbec žiadny problém s vyššou vlhkosťou. Má to len výhody, zvlášť pri opravách. Mali sme problémy so spätnou klapkou a ak by sme mali studňu mimo domu, nepočuli by sme, že čerpadlo začalo raplovať a posr... by sa úplne. Poznám viac ľudí čo to majú takto riešené a nepočula som ani od nich žiadne negatíva. Sused si dal studňu na pár metrov od domu a čerpadlo musel nakoniec dávať do garáže, pretože mu vonku premŕzala a mal nízky tlak. On mal ale narážanú nie vrtanú studňu.
Odpovedať
@bubulka722 Díky moc za povzdudenie. Ak sa môžem opýtať, ako ste vyriešili poklop? Aká podlaha je v miestnosti? Môžeš mi dať pár fotiek ako inšpiráciu? Ja som uvažoval, že tam dám nejaký železný poklop. Ak je nejaké elegantné riešenie, rád sa nechám inšpirovať.
Odpovedať
@thodosy No ak sa mám priznať, tak k definitívnemu riešeniu poklopu sa môj pán manžel ešte nedostal. :-D Mala som pre neho pár tipov. Najskôr som chcela aby tam dal pochôdzny plechový poklop na pánty, ale to by nebolo extra pekné. Nakoniec som prišla s nápadom dať tam impregnovanú pochôdznu preglejku a tak sa to asi aj bude riešiť. V technickej máme dlažbu pretože tam mám kotol, bojler, práčku, regál, no proste takú bordel-miestnosť, v potere je osadený železný vinkel, na ktorý sa po stranách navaria pánty a prišrobujeme na to tú preglejku. Momentálne sú tam dosky ktoré zapadajú do seba, ale nevyzerá to pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy Ahoj, Ja mam tiez studnu pod domom. Konkretne v garazi. S vlhkostou nemam absolutne ziadne problemy. Jedine co je snad maly neduh je ze citim vibracie ked sa zapne ponorne cerpadlo. Ale na druhej strane to moze byt aj vyhoda ak by niekde nieco prasklo, pocujem ze cerpadlo stale pracuje a idem riesit. Kazdopadne odporucam.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@ducho77 Uz je to mozno dost stara tema, ale ideme teraz stavat a zaujal ma napad dat studnu do garaze. Garaz bude stenou oddelena od domu, zaklady aj deka spolocne. Ako je to s vibraciami? Kde ich citit? A v akej miere? Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
Ani to niesu tak vybracie ako zvuk pri nabehu ponorneho čerpadla. Ked sa čerpadlo rozbehne, už nepočuť nič. Ale vobec mi to nevadi. Cez den to vobec nepočujem ani necitim nič. Studnu mam hlboku 15 metrov, vrtana a čerpadlo mam v hlbke 12,5 metra. zaradil som na čerpadlo frekvenčný menič a je to uplna pohoda. Nabehy sa zmiernili a cerpadlo nemusi už ist do plných otačok. Ak by som sa rozhodoval znova, chcem studnu zase v garaži.
Odpovedať
@ducho77 nemas cerpadlo oprete o stenu vrtu, ze sa ti tie vibracie tak prenasaju?
Odpovedať
Doporučoval by som si pozrieť na nete aj informácie o patogennych zonách vytvorených práve takto. Mne tečie podzemný prameň jemne okolo domu v hlbke okolo 6m z rozptylom zony do strán tak že mi to kompletne zasahuje do technických miesnosti a kúpeľne, práve preto to vyžaduje jednu úpravu na obmedzeni použitia roxorov a kari sieti (alternativnym kompozitom) v doske ktoré to trocha zjemni ale aj tak pre istotu budem musieť inštalovať zariadenie na potlačenie týchto zon do základového pasu domu. Spacie miesnosti už dalej mimo dosahu, ale všetko je ale pokiaľ o tom človek vie a môže pre to niečo zrobiť! Nechcem vás o tej studne odrádzať ale prv predtým ako sa pre to rozhodnete tak si to aspoň preštudujte.Peniaze a práca bude vždy len to zdravie je vrtkavé prečo si to práve takto zhoršovať? ;-) Neviem ako to platí aj pri hlbinnom vrte 20-40m ale toto čo som opísal tak platí skôr pre prípad iba povrchnej vody 3-9m zo silnej žily.
Odpovedať
Článok sa načítava...
jrm66 a čo dom na vode? tam niekto nemôže spávať? alebo je nejako postihnutý oproti tomu čo je len na suchu?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Mozno aj je. Aj ked neviem ako by som to zistil. Ale mna aj upozornoval studňiar čo mi to vrtal že to trošku budem počuť. Ale vravim, mne to nevadi. Raz som zabudol vonku vypnut zavlahu a vdaka tomu že som pri zaspávaní počul že čerpadlo ide, som nepolieval az do rana. :-)
Odpovedať
@ducho77 ked cerpadlo bude v chode, pohybuj lanom na ktore je zavesene, budes pocut rozdiel ked bude oprete a kedy vycentrovane v strede. Ale ked ti to nevadi...
Odpovedať
@jrm66 ja som videl jeden japonsky dokument o vlasatej potvore vyliezajucej zo studni, veru radsej nech pobehuje po zahrade ako po dome... alebo to bolo tiez scifi?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Nevadi, ale skusim. Rad experimentujem. Dakujem za radu.
Odpovedať
@ducho77 za skusku nic nedas... ak to nahodou tie vibracie znizi a budes zabudat vypinat zavlahu, mozes to vratit spat :)
Odpovedať
@duzu ... akorát čo viem tak nieje jedno či je to viacmenej stojatá voda alebo silne tečúci prameň pod domom.
Odpovedať
@jrm66 http://zena.atlas.sk/mate-doma-geopat... http://www.geopatogennizony.com/sk/ge... http://www.homeharmony.sk/bioenergeti...
Odpovedať
@jrm66 ako to potom pôsobí na námorníkov? prežijú podstatnú dobu života nad silno tečúcou vodou, majú preto nejakú chorobu? zomierajú skôr ako suchozemci?
Odpovedať
@duzu ja mam v rodine dokonca pana, ktory je uz sice davno na dochodku, ale vacsinu zivota stravil na lodiach na Dunaji co je uz poriadny "pramen"... mozeme len dufat, ze v jeho veku sa budeme tesit takemu zdraviu ako ma on.
Odpovedať
Su to bludy, kazdy musi z niecoho zit :-) Ked mas zisteny pramen pod garazou, tak je lepsie ( i lacnejsie) tam umiestnit technologiu, ako robit sachtu niekde na konci pozemku.
Odpovedať
@gashtaan jemu bola nejaká zona ukradnutá, takže na každého nepôsobí rovnako, kto o tom netuší asi vôbec,ja to tiež neviem posúdiť , lebo mám pod domom prameň, škoda že len občasný pri silných daždoch
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy kamo vrtana studna ti urcite nezamrzne.spodna voda ma 10 stupnov cely rok a ak ju mas v sachte, ktora je zakryta a este izolovana z hora polystyrenom ako mam ja, urcite nie.nemal som mraz ani v tej sachte kde mam nadrz na vodu,nie to este pod zemou v hlbke.bolo -18
Odpovedať
@septiko Nemyslel som samotnú studňu, že by zamrzla. Išlo mi skôr o cerpadlo v sachte a potrubia. Musela by byť šachta hlbšie v zemi, aby tam nemrzlo a to už môžem mať rovno miesto šachty pivnicu.
Odpovedať
@rkorba PODZEMNÉ TOKY Podzemné pramene, toky, rieky alebo zakopané ale stále aktívne studne často spôsobujú silne disharmonické vibrácie škodlivé pre energetickú kvalitu človeka a tým pôsobia patogénne. Spodná voda ovplyvňuje svojím pôsobením prirodzene smerovanie štruktúrovaného poľa – magnetizmus zeme, príliš ich koncentruje na jednotlivé miesta, alebo naopak triešti ich. Takto podzemná voda mení prirodzený energetický tok častíc, pôvodne kladných a priaznivých pre ľudské biopole. U stojatých a povrchových vôd sa nejedná o spomenutý problém.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Ahojte, je tu dost stary prispevok no hadam mi pomozete.. mame dom cely je podpivniceny a z jednej tych miestnosti je pod domom studna a to od zeme asi este meter vyvýšene..a s pivnice chceme spravit dalsie obytne miestnosti a chceme to cele prerobit ale tuto studnu chceme ale nevieme ako sa realizovat kedze ta betonova neviem co pretrca este meter od zeme aby to bola napr obyvacka ale chceme ten kusok pristoru tak aby to nikoho neohrozovalo...poraďte prosím 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?