Stavba na jeseň 2013

Chcem sa spytat, co myslite, skusit stihnut polozit zakl.dosku este tuto jesen alebo to nechat az na jar 2014? Stavebne povolenie by sme mali dostat az v druhej polovici oktobra..
Odpovedať
My začneme až na jar. Ale je to úmysel, aby sme tento rok neplatili daň zo stavebného pozemku ale len z ornej pôdy. Ale prečo by ste to nestihli, pokial bude suchá jeseň. Držím palce. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_tn Vsetko zalezi od pocasia,,zaklady zalejes nasledne po vytvrdnutí platnu, avsak zalezi na pocasííí-ak by bolo pekne stihnut to stihnes:)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_tn ja som základy robil na jeseň, nechal som ich prezimovať a na jar som začal stavať. a úplná pohoda
Odpovedať
tiez to planujeme takto este tento rok stihnut zakladovu dosku, ale mame to trosku horsie casovo nam to vychadza aj na november - takze vsetko bude zalezat od pocasia. Drzim palce!
Odpovedať
my sa do toho chceme pustiť v utorok-stredu..len čo nám vydajú stavebko :-x x-) 8-) (hlásia "babie leto" bez minusových teplôt) ..prípravu pod základy už máme ..ešte vybagrovať základy...len riešime mierne zvažujúci sa v jednej časti terén na základy..ako ich tam napasovať :-( ...a zvyšok na jar..ak nám dovtedy neuzavrú prístup k pozemkom...
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_tn @lenkuch @zuzinka0101 my by sme mali zacat 25. oktobra, som rada ze je nas tu takych viac..Dufam, ze pocasie nam bude priat :-) Ozvite sa potom, ako vam to ide ;-)
Odpovedať
@lucyy01 nech sa vám darí ...my sme kopali hneď v ten deň 9.10. keď sme dostali stavebné povolenie..včera sme zaliali..chvalabohu počasko zatiaľ poslúchalo ;-) uvidíme ako budúci týždeň..držte sa
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_tn podla mna v pohode stihate :). My mame cerstvo urobene 1 podlazie a to si fandime, ze pri troche stastia postavime aj druhe a dame to pod strechu (bez okien, samozrejme).... tak si len drzme palce, aby nam pocasie prialo :) BTW mi sme kopali zaklady aj ked sme este stavebko nemali v rukach... pokial mas dobrych susedov, ze Ta nebonznu, tak zakladovu platnu mozes v klude robit (mury by som uz bez neho netahala). A inak, nieco sa mi mari, ze pokuta je tusim okolo 50 EUR (teda aspon u nas v obci to tak je) - takze to by pri tej investicii do domu ani tak nebolelo :).
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, aj my sa chystáme začať čím skôr, ešte stále však nemáme papiere, až za nejaké 2 týždne, už sme aj rozmýšľali, že by sme začali bez SP, susedia sú v pohode,dobre sa s nimi poznáme, len aj tak sa trošku bojíme :-N My by sme to tiež chceli dať pod strechu, snáď bude dobré počko, že sa to podarí, staviame bungalov ;-) @zoeepk žiadne iné postihy tam nie sú, keď začneš bez SP?
Odpovedať
my sme v pondelok zaliali zaklady, v piatok maju dat DT a buduci tyzden by som chcel dat zaliat dosku. predtym samozrejme odpady a ine veci, co su pod doskou. A pocasie ma byt dobre, takze ja osobne by som dosku urobil, nech si cez zimu dobre "sadne" a na jar mas klud :-) udajne by som stihol aj mury vytiahnut a zastresit, ale tak sa hnat nechcem 8-) kazdopadne vela zdaru a pevne nervy pri stavbe
Odpovedať
Dnes ideme s geodetom vytýčiť stavbu a dúfam, že túto jeseň stihneme aj zaliať základovú dosku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@hanka1111 rozpravala som sa s clovekom, ktory sa zivi vybavovanim stavebnych povoleni a povedal mi, ze je to ciastocne individualne podla lokality. A ked som povedala, kde chceme stavat, tak sa len usmial, ze v pohode, tam dostane tak max. 50 EUR pokutu :)). Tak sa skus popytat u vas v obci / meste - mozno len anonymny telefonat, ze ake su za to asi postihy a uvidis :). Ale ja by som do toho sla (teda aj sme sli a vsetko bolo v pohode :)).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?