Stavba domu na jar 2013

Ahojte všetci kto ide stavať hneď keď to počasie dovolí na budúci rok..Tak ako my. Podali sme stavebné povolenie len nedávno. čo sme už oľutovali, keby sme sa zobudili skôr, mohli sme už začať túto jeseň. No ale budem rada, keď sa nás tu zíde viacej. My budeme mať bungalov.:-)
Odpovedať
1
2
@katies0410 ahoj, tu uz mas taku temu, tak sa staci pridat a stavat po roztopeni snehu :-) http://www.modrastrecha.sk/forum/voln...
Odpovedať
My chceme tiež začať na jar 2013, tiež boli plány už tuto jesen, ale máme problémy s papiermi, tak dufam, že aspon na jar sa to podari
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 V čom je problém? Prečo Vás stále trápia na stavebnom úrade? Niektoré veci sú dosť prehnané čo žiadajú od ľudí...my sme vybavovali stavebko skoro tri roky
Odpovedať
@lyubkaa No najskor mi tvrdili na stavebnom urade, že je dane Uzemne rozhodnutie, v ktorom je určene, že dom musi mať rovnaký odstup od hranice pozemku ako ma dom oproti, čiže my ho nemožeme mať širší. Ale nakoniec to vobec nebola pravda. Potom im zasa vadilo, že dom bude presahovať asi 20cm do časti pozemku, ktorá je v extraviláne, ale to sme nakoniec tiež vyriešili, posunuli sme dom trošku dopredu. A ešte stále nemáme prepísanu jednu parcelu na naše meno, čiže aj katastru to dlho trvá. V podstate nemáme ešte ani podanu žiadosť o stavebko, teraz sa vybavuju tie vyjadrenia,čo treba ako prílohy.
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24Toto vybavovanie je na zbláznenie. Ale neboj keď už podáte žiadosť o stavebko tak to pôjde rýchlo. My sme dva roky riešili našu prístupovú cestu s ktorou mali všetci problém stav. úrad, susedia...no proste katastrofa.Ale potom keď sa vyriešila tak to išlo super, celkom rýchlo sme potom vybavili. Treba si naštudovať stav.zákon a keď budeš v obraze čo môžu od teba žiadať a čo nie tak je to jednoduchšie. Lebo niekedy si vedia navymýšlať sprostosti :-S
Odpovedať
@lyubkaa No teraz nám zase elektráren vratila žiadosť že nieje kompletná....
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 ako, že nie je kompletná? čo vám tam chýbalo?
Odpovedať
@lyubkaa no oni to poslali späť komplet cele aj so zoznamom, čo má byť priložene k žiadosti a asi nám tam chýbal moj suhlas, že suhlasim s tým, že moj priatel chce zaviesť na pozemku elektrinu, lebo jeho meno bolo uvedene na žiadosti a majitelia pozemku sme obaja. A ešte tam mal byť original LV alebo z Katastraportalu a my sme mali kopiu originalu. Všetko ostatne zo zoznamu sme mali,tak dufame že teraz to už nevratia
Odpovedať
Profilova fotka
my tiez planujeme zacat na jar 2013 momentalne mame rokovania s projektantom.....v januari bude projekt a potom do jari uz len dobavit papiere...duf ze vsetko pojde hladko
Odpovedať
@nikolla2 aj my sme tak plánovali pred rokom....v januári sme mali projekt a dávali sme žiadosť na stavebné povolenie. Po x doloženiach vyjadrení, ktoré si stavebný úrad žiadal (samozrejme po jednom, prečo by hovoril naraz čo vštko ešte potrebuje doložiť) sme dostali stavebné povolenie v piatok 21.11.2012...takže po 10tich mesiacoch :) :) No nič...o rok sme sa posunuli...aspoň teraz mám čas na vyjednávanie s dodávateľmi, nemusím brať nič narýchlo a na jar dúfam začíname aj my :)
Odpovedať
Profilova fotka
@yogi83 fuha tak to je dost dlha tahanica, ja uz amm vsetko zistene z entu co vsetko treba tak ix tam nazeniem nex si pohnu.....a ako to byva nexaju si to na posledny 30 -ty den:O))
Odpovedať
Článok sa načítava...
@agglo :) sorry...projekt mám na velox.
Odpovedať
my sa tiez chystame stavat na jar, aj ked z toho bude asi az leto, lebo projektanti nam akurat robia projekt, takze v januari budeme obiehat energie a potom huraaa na stavebny urad, a to neviem, ako dlho sa to bude natahovat..mate niekto skusenosti so stavebnym uradom vo Varine pri Ziline? :)
Odpovedať
nazdarek....aj ja zacinam na jar...kedze tento rok som stratil nervy so stavebnym povolenim.....byrokracia...vsade........zacali sme vybavovat zaciatkom septembra a este stale nic.....material na dvore a nic.....koho to este len caka prajem vela stastia... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, tak aj ja by som sa chcela pripojiť k vám :-) pracujeme na projekte a dúfam, že na jar začneme :-) verím, že sa tu stretneme všetci, ktorí po tom túžime.... 8-)
Odpovedať
@eviqa nechcem ti brať iluzie, ale ked ešte len riešite projekt, tak to by ste museli mať velké šťastie, aby ste do jari mali aj stavebko...ale držim palce :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 :-) no teda dúfam, že ilúzie naozaj nespľasnú a podarí sa to.... vy už máte stavebko?
Odpovedať
Ešte nie, ešte nemáme ani žiadosť podanu, lebo stále vybavujeme vyjadrenia, už je to vyše mesiaca...
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 tak držím palce, nech to dobre dopadne vo váš prospech... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, aj my už máme list vlastníctva od pozemku, zajtra idem na stavebný úrad a už sa neviem dočkať ;-)
Odpovedať
Ahojte. Aj my chceme zacat buduci rok. Prave dokoncujeme projekt. Tento tyzden sme boli na katastri pre LV + mapu a zacneme so Stavebnym povolenim. Dufam, ze to vsetko vybavime do buduceho roka, ked tu pisete, ze to je beh na dlhe trate :D
Odpovedať
Ahojte, my chceme začať tak do 6-8 týždňov (podľa počasia). Projekt hotový, projektant nám vybavuje aj stavebné povolenie, to by sme mali začiatkom apríla. Zaplatili sme mu za to a neľutujeme! Bolo to najlepšie rozhodnutie. Budeme mať bungalov 10x14 m. Zatiaľ sme len pozemok zbavili stromov a čakáme na lepšie počasie, aby sme ho mohli zrovnať.
Odpovedať
Profilova fotka
@smolkosk no zas až take hrozné to nie je :) ja som bola na katastri pre LV a KM 15. novembra a stavebné povolenie nám prišlo 2. februára, to nie su až také dlhé trate :) 2-3 dni si vyčleníš na behanie a maš to v suchu :) ja som to absolvovala s dvomi detmi (5mesačnou a 3ročnou) v kalamite :)
Odpovedať
My od polovice februára čakáme na vyjadrenie vodárov a plynárov, potom dáme žiadosť na Stavebný Úrad, no a hned potom chceme na jar začat stavta bungalov. Len je strašné čakat na povolenie. ako dlho to asi trvá?
Odpovedať
@sandy86 mne sa v Žiline vyjadrili vodári aj plynári na počkanie. Za hodinu a pol som mal obehnuté vodárov, plynárov, telekomunikácie a UPC.
Odpovedať
@lacoj štastný to človek my sme čakali na vyjadrenia vždy tak cca 2 týždne ale najdlhšie to trvalo plynárom tam to bolo bez pár dní celý mesiac
Odpovedať
@ttmarek mne v spp povedali, že to môžem poslať poštou a bude to mesiac, alebo to môžem osobne doniesť a bude to na počkanie. Dali mi aj meno pracovníka, ktorý to má na starosti a časy, kedy úraduje. Bol som tam vybavený fakt za pár minút.
Odpovedať
@lacoj Nám sa vodári vyjadrili minulý týždeň, dali si presne mesiac od podania žiadosti. Takže plynári to asi takisto urobia. O 2 týždne by malo prísť vyjadrenie plynárov a potom už len stavebný úrad.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?