Stavanie základov na vytvorenej rovine na svahovitom pozemku

Dobrý deň, dá sa postavit dom na vytvorenej rovine vo svahu? Máme svahovitý pozemok ale chceme aby dom stal na rovine. nieco ako obrovska kaskada. zadná casť domu sa bude vsadzat 1 m do pozemku, tam bude výkop. Tú vykopanú zeminu sme chceli len presunut dopredu aby sa vyrovnal teren a dom stal na rovine. Nechceme chodit z terasy na záhradu po schodoch, okrem ineho. Ale projektant mi teraz tvrdí ze sa to neda. ze sa tam budu musiet po bokoch domu stavat 2m oporne mury a ze je to velmi drahé. Ako to teda je???
Odpovedať
Profilova fotka
Opýtajte sa iného projektanta
Odpovedať
extra nepomozem ale viem ze dom sa nema stavat na nasype (po 5r nasyp sa klasifikuje ako rastly teren) a tiez ze ak dom ma byt na takej terase na svahu musi byt ta teraz sa zabezpecena poriadnym opornym muromy aby udrazla tlak domu a aj terasy v klze smyku alebo ako vy som to nazval..
Odpovedať
Ani keď tam nasypeme štrk?
Odpovedať
pozor niesom projektant ani statik - viem ze sa nema stavat na nasype ked tak najskor po 5r to uz je prirodzene ulahnute, ALE podla mna by sa to dalo urobit takto pred domom oporny mur (poriadny stabilny a hlboky zaklad) medzi neho a svah naviest zlinu ako to mate v plane a zhutnovat po vrstvach niecim takymto http://www.bomag.com/world/en/product... (100kN "zaba" ) ale aj tak by som to nechal jednu zimu potom postat aby aj samo prirodzene vodou a mrazom sadlo a potom by to slo.. iba ten mur co to bude drzat tu robinu a dom nepodcenovat a bude stat vela..
Odpovedať
@subulik a čo keď sa vám zosunie svah, ktorý ste vyrovnali a domček sa pekne skĺzne? Logiku to má, že to musí niečo držať. Toto je skôr naozaj otázka na odborníka, ktorým je teda aj projektant a nie na "babské rady". To by som nepodceňovala. Ako píše @jan45. Treba sa opýtať aj statikov.
Odpovedať
Geolog nám povedal že tam máme po metrovej hĺbke granit Takže keby sme chceli môže tam stať aj 6 poschodový dom
Odpovedať
Profilova fotka
@subulik Nieje asi podstatné, čo geológ povie, ale čo geológ dá písomne. A samozrejme, že ešte aj statik by mal do toho čo povedať a potvrdiť. :o)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@subulik nemysleli ste na to, ze by ste urobili oporny mur vlastne z domu a prisypali ho ciastocne z jednej strany ??
Odpovedať
Pivnice a obsypat ich potom
Odpovedať
Pivnice mať nechceme
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?