Staré pneumatiky ako stavebný materiál.

Profilova fotka
Chcel by som spraviť oporný múr svahu do výšky zhruba 2 - 2,5 metra zo starých pneumatík, ktoré naplním v okrajoch hlinou a v strede kameňmi. Čo si o tom myslíte? Nakoniec keď bude oporný múr postavený - sklon zhruba 80 stupňov - tak natiahnem geosieť na pneumatiky a položím na to zhruba 10 cm zeme. Nakoniec to celé povysádzam rastlinami tak -aby to ostalo celú dobu zelené. Celkovo pôjde asi o 50 metrov a dávať tam svahové tvárnice je celkom drahá vec. Myslíte si, že je to reálne takto spraviť. Niečo podobné ako na fotke.
Odpovedať
Profilova fotka
Budú mať rakúski ochranári z Teba nesmiernu radosť.... :-)
Odpovedať
@hainburgtomas mne sa ta myslienka paci paci:), len by som sa nechcela kukat na pneumatiky:)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 je horšie keď sa pneumatiky spália alebo budú na mojom svahu? :-) Materiál, ktorý sa ťažko recykluje dokážem rozumne využiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkartinka na pneumatiky chcem nahádzať hlinu a spevniť ju geotextilnou sieťou. Nakoniec z toho bude zelený svah. Nebudeš potom vidieť pneumatiky':-)
Odpovedať
@hainburgtomas co myslis tym 'rozumne'? ako dlho sa budu tie pneumatiky rozkladat v zemi? ake latky z toho budu vnikat do pody? co tam najde niekto o 100 rokov? mozno to bude povazovane za ciernu skladku...
Odpovedať
Profilova fotka
@radog áno máš pravdu. Môže to niekto takto zobrať. Pneumatika sa rozkladá približne 260 rokov :-) Ojazdená možno menej. Kde by som mohol dostať na to prípadné povolenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@hainburgtomas Predpokladám dobre, že to chceš realizovať v Hainburgu? ak áno, tak to si nemusíš pýtať povolenie nikde. Hneď ako tam dovezieš prvú fúru tých starých pneumatík, tak Ťa sused (Rakúšan samozrejme )nabonzuje - a on už vie kde - a hneď tam budeš mať tých, ktorí Ti vysvetlia, kde si máš zaobstarať povolenie. Ale počítak s tým, že ich návšteva nebude zadarmo... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hainburgtomas Predpokladám dobre, že to chceš realizovať v Hainburgu? Ak áno, tak to si nemusíš pýtať povolenie nikde. Hneď ako tam dovezieš prvú fúru tých starých pneumatík, tak Ťa sused (Rakúšan samozrejme ) nabonzuje - a on už vie kde - a hneď tam budeš mať tých, ktorí Ti vysvetlia, kde si máš zaobstarať povolenie. Ale počítaj s tým, že ich návšteva nebude zadarmo... :-)
Odpovedať
@hainburgtomas Ahoj. Jak dlouho se rozkládá zimní a jak dlouho letní pneumatika ? :-D :-D :-D :-D :-D Že by se z pneumatik něco škodlivého vylučovalo, o tom celkem pochybuji. Někde se drcená směs z pneumatik míchá do živičných směsí na silnice a dálnice. :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pneumatiky sa používajú aj ako stavebný materiál, kde si z nich dokážeš postaviť aj rodinný dom. Dokonca som našiel rôzne fotky z detských ihrísk. Vôbec ma však nenapadlo, že by mohol byť problém napr. so životným prostredím. Použité pneumatiky je však podľa všetkého zakázané voľne skladovať a toto by mohol byť môj prípad. Takže ak má niekto nápad ako to verejne presadiť, tak nech mi dá vedieť. Rád by som to vyskúšal.
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech dokonca táto zmes ide na detské ihriská. V akej forme - či je to škodlivé alebo nie, to neviem povedať.
Odpovedať
@hainburgtomas Ak ti to povolia tak ťa v tom plne podporujem. Ty ich aspoň slušne uskladníš a nenecháš ich povaľovať vo vodných tokoch a na hŕbach medzi inými pneumatikami. Aj tak je naše prostredie celé zasr... a to nehovorím o vzduchu. Len si každý z Vás položte otázku ako recyklujete doma odpad / sklo,papier atď./ a uvedomíte si ,že nie hainburgtomas ale vy vyprodukujete väčší bordel. Inak koľko sa asi tak rozkladá plast,keď ho hodíte do komunálneho odpadu??? :-D :-D :-D Poradte ako to vybaviť a nie ako ho odradiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@blackomt Ďakujem za podporu. Stále to nie je ešte zavrhnutá vec. Pravdupovediac hľadám ešte alternatívne riešenie. Uvidíme čo sa mi podarí dosiahnuť geosieťami, do akej miery dokážem spraviť s nimi oporný múr. Sám som začal pochybovať o tom, či by som chcel aby sused nadomňou mal spravený oporný múr z pneumatík. Možno to naozaj môže škodiť. Je o tom veľmi málo popísaného. Nechcel by som si hneď na začiatku narušiť susedské vzťahy :-) Ešte raz však ďakujem za podporu.
Odpovedať
Poznas Michaela Reynoldsa? pozri si film "Garbage warrior". on z pouzitych pneumatik stavia domy, sam v takom byva tusim vyse 30 rokov. ohladom skodlivosti som cital, ze z pneumatik sa takmer vsetky skodliviny vylucia v prvych rokoch pocas pouzivania. ked sa ma pneumatika vymenit, pretoze sa rozpadava tak je uz vlastne takmer neskodna. navyse ak ich zahrnies zemou a zasadis rastliny bude to ok.
Odpovedať
@hainburgtomas Ak by si niektorý moji susedia začali stavať domy z pneumatík , slamy , hliny, alebo proste používať takéto možné alternatívy by som sa chytal za hlavu prepána krála kde som si to kúpil pozemok v akej diere ! 8-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Hainburgtomas podporujem tvoj projekt uplne naplno. Zacinam realizovat podporny mur z pneumatik doma. Na margo poznamok o zivotnom prostredi a bla bla bla...moj manzel je technik zivotneho prostredia, spolu sme o tom hovorili a nie je proti. Je pravda, ze pneumatiky pomaly vylucuju latky, ale nie v takom mnozstve, aby to vazne vplyvalo na inkvinaciu podzemnych vod a zeme. To viac skodia plienky a plasty, baterky a ine humusy, ktore kazdodenne pouzivame. A ked uz sa tak tuna niekto "rozdrapuje" o znecistovani...skuste si vygooglit ako dlho sa rozklada cigaretovy spak ktory pravidelne "odfrcknete" kdekolvek v parku, v hore a na vsetkych verejnych priestranstvach. Hainburgtomas ak ti mozem poadit, skus sa opytat na obecnom urade, sekcia technika a zivotne prostredie, popripade kde sa podavaju ziadosti na stavebne povolenie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
myslíte že keby sa pneu použili na oporný múr môžu znečistiť vodu vo vrtanej studni 3 metre od múru?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?