Špric pod omietky na DT?

Ahojte strechári. Potrebujem poradiť ohľadom robenia omietok do vlhkých pivničných priestorov. Je potrebné nahodiť aj špric, alebo bude stačiť penetrácia a na to jadrová omietka? Do omietky plánujem namiešať prostriedok proti vlhkosti určený do omietok. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@flexikexi treba použiť komplexný systém na vlhké murivo, tam je aj spric
Odpovedať
@flexikexi treba vedieť aký je podklad čo chceš omietať. Ak je to čistý betón neizolovaný proti vlhkosti, treba omietať čistou cementovou maltou bez vápna, ale s plastifikátorom. Je dobre dať aj cementový špric, aby to lepšie držalo.
Odpovedať
Zabudol som uviesť že sú to DTčka. Pivnicu mám pod altánkom a steny sú izolované len nopovkou a podlaha je zem. Pri väčších dažďoch je asi polovica spodného radu DT nasiaknutá vodou. Nechcel by som aby časom tá omietka opadala. Mám ešte vystávajúcu hydrofóbnu impregnáciu muriva/betónu, len neviem ako by sa to správalo s klasickou omietkou.
Odpovedať
tam by som vobec omietku ani nedaval iba cementovy spric
Odpovedať
Ak tam máš len tvárnice, tak ešte hrá rolu či sú to tvárnice, ktoré sa zalievajú aj v styku tvárnic. Ak nie, tak môžeš mať problém, lebo styk asi ťažko plne vyplníš maltou a bude ti tadiaľ pretekať voda. Patríš medzi tých nešťastníkov, čo u novostavby použil nopovu fóliu, ktorá nie, že nie je vodotesná, ale pokiaľ to nemáš všetko oddrenážované, alebo to nie je v štrkoch bez vody, tak vzduchová medzera medzi nop-foliou a murivom sa bude zapĺňať vodou a tlakovo ti bude pôsobiť na stenu. Na vnútornú omietku platí to, čo som písal vyššie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?