Spoje na hydroizolacii a pokladka polystyrenu

Dobry den, Mam nalepenu hydroizolaciu na celej platni. Teraz pojdem ukladat polystyren. Dam tam nejaku najlacnejsiu igelitovu foliu aby som mal oddelenu hydroizolaciu od polystyrenu. 1. Spoje pri lepeni hydroizolacie su cca 5mm hrube. Ten polystyren sa nebude dat pekne ulozit. Tych spojov tam je dost. Nebolo by lepsie to nejako zarovnat napr kremicitym pieskom? 2. Ak tam bude igelitova folia nebude to tam plesniviet?
Odpovedať
@spic30 bud pieskom, resp piesok s cementom, alebo pouzit teplovzdusnu pistol.
Odpovedať
@rapidek tak potom ak tam dam piesok tak uz igelit nemusim nie? Ak tam bude cca 5mm vrstva piesku tak uz bude polystyren a hydroizolacia oddelena
Odpovedať
@spic30 ano
Odpovedať
@spic30 Ai ten igelit je tam zbytocny. Skoda penazi, ked je jeho opodstatnenie nulove.
Odpovedať
Profilova fotka
@spic30 môzem si dovoliť poznámku? 1. Spoje na hydroizolácií nemôžu byť v žiadnom prípade 5cm , skoro každý výrobca AP doporučuje 10cm priečne aj pozdĺžne + výtok asfaltu po celej dĺžke spoju. Čiže ak ste ešte nerealizoval HI, pozor na to, šetrenie na nesprávnom mieste 2. Igelitová fólia - MANTRA SLOVENSKÉHO STAVEBNÍCTVA, už ma to pobavuje čo všetko sa dá na stavbe zakrývať igelitom, asi lobby nejakého plastic výrobcu🙂 -Nie , netreba separovať ASFALT OD EPS igelitom. /neobsahuje už decht ako kedysi -Nie , netreba separovať TPO fóliu OD EPS igelitom /neobsahuje zmäkčovadlá ako PVC -Nie , netreba separovať EPDM membránu OD EPS igelitom. Treba separovať IBA zdravý rozum a internetový smog takýchto názorov. Prajem pekný deň.
Odpovedať
@bugarmichal on myslel hrubku 5mm @rapidek s tou teplovzdusnou pistolou akoze co? prepalit hydroizolaciu? @spic30 odpoved - dat foliu a nadrbat tam polystyren, nesrat sa s tym. poter ho zatazi. ja som sa s tym sral a ked som zistil, ze to bolo zbytocne, iba som nadaval. Vseobecne by som odporucal dat foliu. Nie kvoli asfaltovym pasom - tie nereaguju s EPS, ale ten asfaltovy penetrak ano. Ak ste si isty, ze ho nikde nemate na povrchu tak netreba foliu, no ja som ho tam mal niekde po krajoch rozliaty tak ta folia mala zmysel podla mna.
Odpovedať
@igor256 a co sa tyka penetraku tak pise na nom toto: Za studena spracovaná asfaltová emulzia bez obsahu rozpúšťadiel. Používa sa jako penetračný náter na beton, kov, murivo, omietku a iné podklady. Zvyšuje priľnavosť k podkladu pri realizácii spodnej stavby a k podkladom pre vrstvené systémy plochých striech. Bez obsahu rozpustadiel znamena ze vhodne na polystyren?
Odpovedať
@igor256 preco by mal prepalovat hydroizolaciu, ked nieje v kontakte s pistolou? Chytis eps dosku, urobis do nej pistolou drazku a hotovo.
Odpovedať
@rapidek aha tak to som zle pochopil. Aj tak je to zbytočné. @spic30 na tom čo som ja mal písali že môže reagovať s EPS alebo také niečo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?