Spodná izolácia sa scvrkla. Čo s tým?

Ahojte, pod bungalovom budem mať pivnicu ( už vystavaná) a mám menší problém... Spodná izolácia čo je pod DT "sa nejak scvrkla" a vytŕča niekde len cca 2cm. To bola jediná vec čo som si nespravil sám a je to aj vidieť. Ako postupovať??? rozmýšlal som nad tekutou izoláciou (akú?) a na to potom nalepiť ipu a na to nopovu foliu. Ešte ma tak napadlo ( možno to bude blbosť) ale nopova folia je aj na odvetrávanie a nebolo by dobré aby som dal v základoch otvor ( taky ako na špajzi sa dáva ( umelohmotná drážkovaná odvetrávacia ......) aby bola stena odvetrávaná aj zo strany ako bude zem. Ale asi hovadina. Ta nopova folia tam pojde hlavne kôli tomu aby nebol kontakt zem-izolacia. A posledná vec: drenáž nedokážem dať pod platnu pivnioce, jedine na ňu , nakoľko ju mám širšiu ako steny pivnice, a problem je v tom že ak chcem dodržať sklon tak nebude dokonca tá drenáž ani na platni ( bola by rovno) tak uprostred pivnice bude asi 9cm vyššie od platne :-( Bude to veľký problém??? Vodu tam neočakávam ale radšej ju tam dám. Ak by nepomohla izolácia z vonku pridal by som izoláciu aj z vnútra + obmurovku z Ytong 5cm. A to by už nemala šancu voda. Svokor stale vraví že netreba ani izoláciu že tam sa voda neobjaví ale keď sme kopali zaklady tak spodná voda bola vidieť a to bolo niekedy v novembri. Alebo ešte také riešenie že by som spravil betonový podmaz pod drenáž a zaizoloval ešte aj ten a bol by v sklone od steny, čiže voda by nebola pod drenážou ale bola by odtlačana preč od steny to čo by bolo pod drenážou. a čo nad by drenáž zobrala. Prípadne prihodím nejaké fotky ak by bolo treba. Ď za pomoc.
Odpovedať
takto nejak asi by to mohlo byť???
Odpovedať
Profilova fotka
moc otázok naraz, drenáž nemusí mať spád ako kanalizácia, dať ju čo najhlbšie. Nopová fólia nie je riešenie na asf. pás ale na odvetranie muriva, pásy sa kryjú primurovkou alebo iným plochým materiálom aby boli stlačené, ináč plynule stečú dolu.
Odpovedať
No ale keď drenáž nebude mať spád tak sa môže stať že voda nevytečie preč ale natečie k stene nie??? Veď budú stlačené zemou, nechápem ako môžu stiecť dolu.... Mne hlavne ide o spodok pivnice.....cca také 2-3 šalovačky ( voda vyššie ako 1 šalovačku nebude nikdy, mám to overené) Svokor čo tam býva tvrdí že netreba tam ani izoláciu, ale ja ju dám a chcem to spraviť poriadne.
Odpovedať
mi sme mali penetrák ipu nopku a spodom flexibil a okolo základov 20 cm makadam až po teren a funguje odvodnuje :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?