Spatny zasyp - je toto vhodny material?

Ahojte, po vykopoch zakladovych pasov mi ostala takato "zemina". Neviem, ako to presne nazvat, ale je to zemina s kamenmi a je tam aj trocha strku. Myslite, ze to mozem pouzit na spatny zasyp pod zakladovu dosku? Alebo to radsej vyhodit a zohnat nieco vhodnejsie? Pod zakladovu dosku musim spravit spatny zasyp vo vyske cca. 80 cm. Ak by som to mohol pouzit, tak cim to potom dosypat? Bude vhodna strkodrva frakcie 0-63 alebo bude stacit 0-22 (ta je lacnejsia)? Poslednych 15 cm pod zakladovou doskou by som chcel pouzit kamenivo frakcie 16-32 - aspon tak to mam v projekte. Dakujem.
Odpovedať
V pohode by som to tam dal, lepsia alternativa by bolo asi to drvene kamenivo 0-63, ale ked sa to poriadne zhutni tak s tym nebude problem.
Odpovedať
ide o to aby sa to dalo zhutniť a po zhutnení to skoro vôbec nesadalo. Hlina by tam nemala čo hľadať. štrkopiesky a štrkodrva 0-63 alebo 0-22 je v pohode aj 16-32 je ok.
Odpovedať
Profilova fotka
štrkové násypy sa kalia hlinou, toto je vhodný materiál, a na ostatný zásyp žiadne frakcie, vyosievky alebo čo najlacnejšie, pod podlahou to nemá čo prenášať. Keď otvoríte hociktorý hutnený násyp po desiatich rokoch bude tam medzera medzi betónom a násypom. Keby ste to chceli zhutňovať tak ako na cestách, roztlačilo by to základy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?