Spájanie dvoch vrstiev izolácie

Na zakl. doske, pod murivom mame dve vrstvy izolacie Glasbit G200 S40. Spodna vrstva je natavena na podklad, aj s asfaltovym penetrakom je to namazane. Vrchna vrstva vypada byt nenatavena k prvej. Iba tak polozena. Neviem to preto, lebo sme to takto kupili. Otazok mam viac :) - vadi to? ako sa to spravne robi? - ako postupovat, ked budu lepit tu izolaciu na ostatnu plochu dosky? ci davat penetrak aj medzi lepenky, ci prelozit uplne vsetky spoje, kolko cm staci? - a ci vobec davat dve vrstvy, ci to ma nejaky zmysel. Ta izolacia ma byt protiradonova, tak som skor nakloneny urobit vrstvy aj dve, pre istotu :)
Odpovedať
Este dodam, ze spodna vrstva je sirsia ako ta horna, cca 7 cm
Odpovedať
@pavol_12 je to na dlhšie, tu pozri aspoň základ http://www.asb.sk/stavebnictvo/staveb... Áno prekladať, počet vrstiev navrhuje projektant. Sú to 2-3 stovky navyše pri druhej vrstve, zvážiť či to bude úspora.
Odpovedať
@slavoslav ok, cosi som nastudoval :) jasne ze 200-300 eur nie je problem, aj bolo v plane to tam dat. Ale este mi prezrad, ako sa tie vrstvy lepia? Natiera sa to penetrakom, alebo len nahrievat horakom?
Odpovedať
@pavol_12 glasbit je dosť kvalitná izolácia aj proti tlakovej vode, ten by v pohode stačil v jednej vrstve ak je podkladný betón na rovine nad úrovňou terenu. Betón napenetrovat lepenku natavit, druhu vrstvu natavujes jemné aby si neroztopí spodnú vrstvu, ale dôležitejšie je pretaviť spoje, lebo na tie kamienky to aj tak veľmi dobre nechytí. Ak sa rozhodneš dať len jednu vrstvu, vlož ju medzi tie čo sú pod stenami.
Odpovedať
Ahojte nechcem zakladat novu temu kedze mam podobnu otazku. v projekte mam ako izolaciu 2 x Hydrobyt V60S35. Niekde som cital ze Oxidovany asfalt straca casom vlastnosti a moze dojst k jeho perforacii/zvetraniu. tak som sa rozhodol dat tam nieco kvalitnejsie a kupil som Velbit G4 SBS modifikovany asfalt na penetral M (modifikovany). Chcem sa opytat ci ten Velbit musim vrstvit (ako som pisal v projekte je 2xHydrbit) alebo staci jedna vrstva. viem ze ste spominali ze je to max cca300 navyse .....mna ale ten pedajca presviedcal ze je to zbytocne a su to len v tomto pripade vyhodene peniaze (cakal by som od slovenskeho predajcu ze chce viac predat a nebude ma odhovarat tak neviem co si mam myslet). Plus nepoznate niekoho sikovneho kto by mi ich natavil okolie BA. Vdaka
Odpovedať
@brancoaalca ak mate rovnu dosku bez vytrcajucich kamienkov, tak staci jedna vrstva. Ipa sa na dosku nenatavuje-nie je na to ziaden dovod, uplne staci zatazenie murmi, vy budete aj tak davat iba polmetrove pasy popod mury, ipa sa celoplosne dava az pred ukladanim tepelnej izolacie. Vzdy sa natavuju iba spoje, celoplosne sa lepi len strecha.
Odpovedať
@stowasser no bude treba zaoblit kraje kedze su ostre a cital alebo videl som vid. kde spomínali ze to treba spravit pred natavovaní/pokladaním pasov inak je pekne zvibrovabna a relativne hladká. Ano budeme davat zatial len pod mury. Hm takze hovoris ze staci len jedna vyrstva ...to by mi usetrilo par stovak.
Odpovedať
@brancoaalca tiež mám jednu vrstvu a v projekte boli písané dve, boli by to vyhodené peniaze, keďže ide o 380 eur.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?