Sirka zakladovych pasov pri 50-tke tehle

Profilova fotka
Zdravim,ake siroke by mali byt zakladove pasy pri muroch 50 cm sirokych +betonova platna na poschodi? Dakujem
Odpovedať
@m1stano fuuha, co ides stavat 6 poschodi, ze taka tehlisko?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ale rozhodol som sa pre zateplenu tehlu do pristavby
Odpovedať
Profilova fotka
@m1stano toto je otazka na statika co pozna pomery tvojej stavby, nie na forum :)
Odpovedať
@m1stano hrubka muriva nema vplyv na sirku pasov. Navrh zakladov sa robi na zaklade unosnosti zeminy a vypoctoveho zatazenia stavbou. Zvacsa to obsahuje projekt vratane statiky. Ku tej tehle sa ani nevyjadrujem ... mozno bola vo vypredaji :) P. S. ak by som napisal, ze stacia 50 cm pasy urobil by si tak? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky v projekte su pasy na 80 cm sirka ale hlbku dal tiez 80 a stavebnik mi povedal ,ze dame pasy 60 cm siroke a hlbku na 1.20m.Tak preto chcem pocut nazory aj inych ludi.Tehla 50 zateplena? zla? :D preco ?
Odpovedať
@m1stano a TO JE CO za specialista ze len tak sekne sirku pasov o 1/4. Netvrdim ze 60 cm by nebolo dost ale projekt je projekt. Na druhu stranu minimalne by som sa spytal projektanta na zaklade coho dal 80 cm siroke a hlboke pasy. Tolko betonu unesie asi aj mensi panelak.
Odpovedať
@m1stano tazko povedat a sudit kvalitu statika ktory to navrhol :-) no podla sirky pasov bud stavas mrakodrap, alebo si na piesku, pripadne niekde v bazine. Len tak orientacne pre bungalov s predpokladanou unosnostou zeminy 100 kPa sa zvyknu navrhnut pasy sirky okolo 50 cm. Zaklady maju byt v nezamrz. hlbke. Na Slovensku postacuje kopat do max. 1 m. Ked su pomery "standardne" tak mas na stavbe dvoch extremistov jeden statik, ktory da 80 cm pasy a druhy ten, ktory ich zmeni na 60, ale prehlbi na 1,2m :-D 50 cm murivo uz nie je "in". Ked ju mas uz kupenu nebudem ti ju kritizovat :)
Odpovedať
@m1stano ak chces dat 50tku tehlu je to tvoja vec a tvoje peniaze ale sirku zakladov by som nezmensoval a to z dvodu ze ak vykopes 80tku mas priestor sa pomylit a tehla tiaz bude na zaklade ale ak vykopes 60 a bude to len troska zle vykopane mur nemusi byt na pase. Bol som v poslednom case pri par stavbach a vzdy bolo dobre ze pas bol sirsi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?