Šalovanie základovej platne

ma niekto skusenos zo salovanim platne z debniacich tvarnic ktore budu sluzit namiesto dreveneho salungu,tj. ze sa vyreze vnutro 15 cm a ostane iba jedna vonkajsia strana ...dakujem
Odpovedať
1
2
Ako to tam chcete uchytit? V zakladoch neviem, ale znami davali do venca namiesto salungu cca 7 cm ytong ale zalievali rucne, aby to vydrzalo...My mame strop systemovy a aj dielce na veniec od nich ale su lepene ale aj kotvene ku vystuzi, aby sa to neposkodilo...Upravene DT budu dost tenke, pochybujem, ze to vydrzi...
Odpovedať
Susedia na vás budú asi dlho spomínať, ako ste im urobili Vianoce už v októbri ak takto zrežete každú DT. :-) Na druhej strane je to riadne indiánske riešenie a na 100% polovičné DT betón neudržia. Ak si nechceš narobiť veľké problémy s vyliatím desiatok m3 betónu neexperimentuj ! To už rozumnejšie je vyšalovať z XPS a prihrnúť pre elimináciu tlaku hlinou.
Odpovedať
dakujem :-) a XPS udrzi beton ako to ukotvit ?
Odpovedať
@lackoo udrzi. Nalepit na penu a netreba kotvit. ;-) https://static.4nets.sk/photo/47/7941... @rutyruth on pise o doske - podkladmon betone, nie o venci...
Odpovedať
Ano, ako to bede drzat na debniacich tvarniciach? Neroztlaci to betoon ?
Odpovedať
@lackoo Ano, bude. Otestovane. Nie, neroztlaci. Otestovane. ;-)
Odpovedať
@megdesign ale roztlaci. Mne to tak robili na pur penu a este aj kotvy davali a beton to vytrhol a krasne sa vylial mimo platnu.
Odpovedať
@originalx Tebe sa snad stalo vsetko zle co sa na stavbe stat moze :-D Radost stavat coo?
Odpovedať
To vazne? Pri akej vyske platne? Aku si mal hrubku polystyrenu?
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx to ake hrube si mal xps ze ti ho vytlacilo?
Odpovedať
@rkorba ved pozri album, dal 5 cm. Podla mna je to malo, ale tazko sa ako laik k tomu vyjadrit. Ja som mal 15 cm perimeter, a to som si bol na 100 percent isty, ze sa to nepohne, proste to neslo!
Odpovedať
@14054 lebo co firma to magori. Hlavne ze dali kotvy, ale tie klince do nich nedali.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rkorba odpredu bolo 18cm a vzadu nejakych 14cm. Nebola tam betonpumpa tak liali beton priamo z domiesavaca a preto im to vzdy vytrhlo ten styrodur.
Odpovedať
@jblaze 5cm
Odpovedať
Takze ked dam 10cm perimeter zalepim penou,ukotvim hmozdinkami ,prisipem bude to OK ???
Odpovedať
@lackoo naco to chces kotvit, sak si na skusku nalep jednu a skus ju odtrhnut, uvidis... ani prisYpat nemusis
Odpovedať
@14054 preco mu zle radis? Mne tiez ti magori tvrdili, ze neexistuje aby to beton odtrhol a prisiel domiesavac a beton to len vysklbol jak nic a nevedeli potom co skor. Treba dat pur penu, kotvi a este by som to poistil nejakou fosnou opretou o koliky s rozsprajcami.
Odpovedať
@originalx vies citat? Snad hej, tak citaj poriadne, ja mu tam pisem, aby jednu nalepil na skusku a potom nech sa rozhodne. Ja som to mal len nalepene a nic. Chodili sme potom cely cas aj doteraz sa po tom stale stupa a ani sa to nepohne, tak co chces viac pocut(citat)
Odpovedať
@14054 tiez som skusal jednu nalepenu odtrhnut a drzalo to, ale tlak betonu niekedy byva zradny, neveril by som tej pene. Pisal som z vlastnej skusenosti co som videl.
Odpovedať
@originalx neodrhne. Som ju nalepil a po piatich minutach sme ju chceli so svokrom odtrhnut, lebo letela z vody a ani bohovi. Pilovali sme zlodejkou mokru nestvrdnutu penu. Nekotvil som, neprisypal, neopieral latami. Ani sa nepohol. Výšku betonu som mal niekde aj 20cm... Kukni foto. ;-)
Odpovedať
@lackoo co kotva, to tepelny most.... Ja som nekotvil, neprisypal, dal 12cm XPS a tera sa po nom stupa a drzi. Nizkoexpanzna pena, nastriekat okolo krajov a jednu na uhlopriecku, nechat zavadnut 5 min a nalepit. Po 5 min pritlacit. No problem. ;-)
Odpovedať
@megdesign ja sa tu nehadam, pisem vlastnu skusenost a radim druhym, aby sa im to tiez nestalo co mne. Mne to robili v novembri ked uz bolo zima tak pena neudrzala to co mala a kotvi boli nahovno osadene.
Odpovedať
@originalx ale pri 5 cm by som sa bal aj ja. Preto som dal 12 cm. Na stene bude 24, cize hned odsadenie sokla.
Odpovedať
@megdesign uz by som 5cm nedaval, ale ked clovek natrafi na fuserov tak vychvalia aj 5cm. Asi dam nato este dalsich 5cm.
Odpovedať
@lackoo Videl som to v nejakom fotoblogu. Debniace tvárnice zrezával do šikma tak, že vnútorný okraj bol nižší. Nevýhoda podľa mňa je v tom, že tvárnice musíš ukladať úplne presne do roviny. Ak použiješ šalung (či už z polystyrénu ale iného materiálu), tak môžeš prípadné odchýlky jednoducho dorovnať a nemusíš sa piplať s DT-čkami.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Budu šalovat perimetrem, kdy ale budu i šalovat ještě část pasů, tedy perimetr bude přesahovat přes ztracené bednění 25 cm a nalepen bude tedy na 35 cm. 10 cm bude jen na dolití pasů (šalovány 10 cm zevnitř) a deska 15 cm. Perimetr 10 nebo 12 cm silný. Udrží to lití desky i s takovým přesahem? Jakou konkrétně pěnu jste na lepení použili? Díky.
Odpovedať
Profilova fotka
@r4d3k74 ja si myslim ze udrzi , ved presah bude 15 cm to je nic, tych 10 zalejes skor nie? ,
Odpovedať
@jblaze no myslel jsem zalít najednou, ale ty síly by měly být menší, než kdyby byla 25 cm deska. I kdybych v místě pasů vylil dopředu, stále bude perimetr nalepenej jen na 35 cm výšky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte ked idem stavat iba na jednu DT Mozem salovat styrodurom ked ho rozrezem na polovičku? Doska ma 60 cize 20 na DT a cca 10 platna.
Odpovedať
@blackdog17 jasne.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?