Šalovanie dosky z DT tvarnicami

Ahojte, Stretol sa niekto s takýmto šalovanim základovej dosky? Aký máte na to názor? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
@pantex... zdravím... pokiaľ sú DT v rovine, tak riešenie OK...
Odpovedať
@pantex robili mi to podobne
Odpovedať
@ricir koľko radov?
Odpovedať
Profilova fotka
@pantex zbytočne si pridávať robotu zriezanim dtciek , stačí nalepiť rovno XPS dookola a máš aj zateplené aj zasalovane
Odpovedať
@pantex Je to jedna z možností.
Odpovedať
@pantex mám to vo svahu, na jednej strane 1 rád, na opačnej 6 alebo 7
Odpovedať
@micjak ale potom sa ťažko asfaltové pásy natavujú keď nechceš aby ti XPSko horelo
Odpovedať
@pantex daj im viac za robotu keď sa im chcelo drbkat s tými DT 😁
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_sangala robil som si to sám nebol žiadny problem
Odpovedať
@pantex tiež mi to tak robili. Ale ešte pár cm nad DT zašalovali latami do roviny.
Odpovedať
@audinak ja to plánujem svojpomoc, s tými latami to je dobrý nápad.
Odpovedať
@pantex niesom si istý, či je najrozumnejšie oslabovať dosku v najviac namáhanom mieste rebrami DTciek. Radšej použi na debnenie XPS, ktoré bude slúžiť aj ako zateplenie sokla.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
takto som to videl na domoch, ktoré sú na biznis (firma postaví hrubú stavbu a predá)..firmy to robia preto takto, že nešalujú XPS-kom, aby dačo ušetrili, dodatočne si to musí kupujúci urobiť sám..
Odpovedať
Ipu na betónovú platňu alebo na sokel z XPS lepiť (natavovať) vôbec netreba. Stačí pásy medzi sebou. A pri nahrievaní nad soklom stačí niečim na tú chvíľu podložiť, aby sa ochránilo XPS... ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@mcsmekac aký má význam natavovať ipu na sokel alebo hore ? Jediné čo potrebujem je prerušiť vzlinajucu vlhkosť ktorá ide od základov hore po betone..
Odpovedať
Profilova fotka
No podla mna je zle to, ze su na zaklad pouzite tie tvarnice....
Odpovedať
Ja som takto teraz robil dosku. Na tom zrezávaní nič nie je. Je to fakt rýchle. Akurát že som nezarezával to, čo tam vidím na fotke do šikma. Len sa zareže ten vodorovný rez. Na ostatné už pomože sekera alebo poriadne kladivo. A čo sa týka hydroizolácie, budem to robiť tak, že ipu pod obvodovým murivom dám pieskovanou stranou dole, bude s presahom pol metra von z dosky. Po vymurovaní dvoch radov ipu zahnem nahor a pritavím na napenetrovaný porfix. Ostatné role ipy budem natavovať na dosku už opieskovanou stranou hore.
Odpovedať
zarezávaš len na koncoch dt alebo tam, kde su prepážky. defacto som v mieste rezu len zanoril ten diamantový kotúč do dtčka. žiadne dlhé rezy. na prvej fotke to je vidieť. tie vylámané kusy som použil na podkladanie kari sietí. zbytok som pred betonovaním dosky pozbieral a vyhodil.
Odpovedať
@gondekp ďakujem za inšpiráciu, dve rady DT si použil?
Odpovedať
@gondekp Ked som brigadoval na stavbách, tak sa dt zaliali a doska isla dovnútra. Ciže sa to neprepojilo. Je to veľká chyba ?
Odpovedať
@gondekp Tiež som to videl pred par rokmi...
Odpovedať
použil som 3 rady na dom a 4 rady na garáž. v dome totiž bude ešte podlaha o 25cm vyššie (polystyren a betonový poter). tým pádom bude úroveň podlahy v dome a v garáži výškovo rovnako.
Odpovedať
@charles91 @sharky369 neviem, či je to chyba. ale stavia sa takto. na youtube je dosť videí s takýmto sposobom výstavby. hlavně na ukrajine. trebars tu https://www.youtube.com/watch?v=pzxqe...
Odpovedať
@pantex a ešte jedna vec. výškovo som mal rozdiel 12mm. nešaloval som dtčka latami o pár centimetrov vyššie - je to zbytočné. pri zakládani prvého radu sa musí stejne zakladať do cca 10-40mm vrstvy zakladacej malty. tam sa to všetko zrovná.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ahojte, povodne som to planoval vylievat rovnako, ale teraz zvazujem aj ze to zasalujem, kolko cm by mal mat beton hrubku nad dt? Nechcem to navysovat velmi, lebo to bolo vymerane do roviny s dt. Staci tam 5-7cm nad dt (cwlkova hrubka platne 15)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Po vyliati dosky neklesne trochu ten beton a teda mi ostane akysi lem po obvode z okrajov dtciek? Inak tato technika sa mi pozdava len mam obavy ci mi tam neostane ten lem po poklese betonu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?