S akým materiálom najbezpečnejšie docielim Pasívny štandard?

Profilova fotka
Chystame sa stavat a sme rozhodnuty pre PD alebo aspon NED na spodnej hranici. Nevieme sa rozhodnut pre stavebny material. mnohi si tu staviate PD svojpomocne murovane (ITONG, tehla a pod) ale mozno preto, ze montovane by vam muslea robit firma a takto usetrite. kazda stavebna firma nam samozrejme poradi ich technologiu a povie, ze to je to idelane pre Pasiv. vieme vsak ze z troch druhov stavebnych materialov a pri ich troch zakladnych vlastnostiach (akumulacia, izolacia, nosnost) kazda material jednu vlastnost zanedbava. montovany vraj nema problem so vzduchotesnostou a ta je najdolezitejsia, ale co ostatne... a ratajme s tym ze prevedenie prac by bolo TipTop:) preto sa pytam, ak by ste rozhodovali cisto len na zaklade vlastnosti materialov, z akeho stavebneho matrosu by ste PD sli stavat?
Odpovedať
My sme zvolili drevostavbu svojpomocne. Lebo celý obal = izolácia. Akumuláciu sme zverili vnútorným ťažkým podlahám a stenám. Vzduchotesnoť - oba typy domov môžu mať výborné hodnoty. u oboch sa to dá zmrviť. Nerozhodovala by som sa pre typ domu na základe vzduchotesnosti.
Odpovedať
Dobrý den. To je opravdu těžká otázka, protože není jeden vyvolený stavební systém. Kdybych si musel vybrat, tak bych si pořídil domy tři. Jeden by mě postavil mio23, druhý black.sr a třetí bych si nechal ten svůj, 20 roků starý. A včil babo raď !!!!! Šťastnou ruku při výběru. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Myslim ze najprv by bolo na mieste povedat ze ci si chcete stavat PD svojpomocne alebo to nechate na firmu. Lebo ak cez firmu tak potom mate usetrenych vela starosti a ked si vyberiete od overenych firiem tak budete mat kvalitny PD avsak nebude to lacne. Ak chcete svojpomocne tak asi lepsie bude murovany, ale ak ste sikovna a mate cas studovat a ste zrucna nie je nic lepsie ako mat drevostavbu a zit prirodne. Napr. moj sen je drevostavba len nemam zvladnutu technologiu a moc sa mi do toho nechce tak idem do murovaneho ktory je podla mna viac blbuvzdorny. Volba materialu ti PD nevytvori, PD dom je zivotna filozofia, je to dom energeticky sebestacny, je to hlavne o dobre vyriesenych detailoch a o vyriesenych tepelnych mostoch. Pozri ak si vyberies ytong tak preto lebo ma vo vsetkych smeroch rovnake vlastnosti a kvazi je z ekologickych surovin, avsak ma nizku akumulaciu. Vyhodou tehly je akumulacia ale zase tazsie sa dosahuje s nou vzduchotesnost. VPC su drahe ale prirodny material a obrovskou zvukovou izolacou a tepelnou akumulaciou -vhodny ak budes mat pozemok blizko zeleznicneho priecestia. Napr. ak nemas penazi na rozdavanie tak chod do BVT (betonove vibrolisovane tvarnice) ako mio. Na dom sa treba divat ako celok. Obvodove mury to je len zlomok celku. Kazdy material ma pre a proti. A ty si potrebujes svojim vlastnym sedliackym rozumum rozhodnut co je pre tvoj pozemok tvoje moznosti najlepsie. Ale spravne rozhodnutie urobis ked si najprv vsetko poriadne nastudujes a potom sama prides nato co je dobre a co zle. Dovol mi aby som pouzil analogiu " Vies to je ako pri chudnuti - vela ludi by chcelo schudnut ale kazdy je pohodlny tj. skusaju rozne diety, tabletky atd. a castokrat to tak konci ze vobec neschudnu. A vies kde je problem ? nemaju zvladnutu problematiku. Nikdy neprisiel a nezacal svoj problem riesit komplexne a nezacal citat knihy o zdravej vyzive,o tom ako sa stravovat preco priberam. Lebo vsetko ma svoju pricinu a dosledok. Vyhovorku typu priberam lebo starnem , alebo pribreram lebo je to dane geneticky to je len ospravedlnenie ze to nedokazem. Pametaj CANEI (constant and never ending improvement) - to je odpoved na vsetky casti zivota. Ked das svoje srdce do stavby a vsetko si dobre nastudujes a ides do toho tak mozes byt postavit dom lacno dobre - vsak pozri sa tu na fore su zive priklady. mio blacksr a o dufam ze do 2 rokov budem patrit medzi nich aj ja. Prepacte ale niekedy sa komplexna myslienka neda kratsie napisat
Odpovedať
moje nervy..ak sa k správnej technológii dopracujete..a ešte budete na žive..dajte mi vedieť....inak úprimnú sústrasť...nić v zlom.. :-)
Odpovedať
porobeton, beton, betonove tvarnice, drevo, VPC ... poradie zvolene nahodne :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?