Rozmery schodov do domu

Ahojte, v projekte nemám riešené rozmery schodov do domu. Šírka otvoru vchodových dverí po zateplení je 860 mm, podľa úrovne terénu mi vychádzajú 4 schody hĺbka 280, výška 175 mm. Neviem však aká je optimálna šírka schodov, resp. aká veľká by mala byť plocha pred vchodovými dverami.
Odpovedať
@user : Nazdar, sirka/vyska schodov je uplne OK. Ked tak, si daj do google: "idealna vyska schodu" a nieco Ti iste najde. Co sa tyka "plochy" pred vchodovymi dverami, rataj stym aby sa nan v pohode zmestili aspon 4ria ludia. Niekde na nete. piripadne niekto zdatnejsi mozno bude vediet aj odporucajuce rozmery. Vela zdaru
Odpovedať
Profilova fotka
@user @user schody su v pohode. mna zaujala skor sirka otvoru pre vdhodove dvere. 860 je velmi malo podla mna na vchodove dvere. to nevyjdu ani 80 cm. POzri si sa na to urcite ak je cas a otvor zvacsit.. aspo na 100-110cm pre dvere 90-100cm. To ti kto navrhol taky otvor???
Odpovedať
@richard71 Stavebný otvor dverí je 1000 mm, dvere sú už osadené, písal som, že po zateplení má vstupný otvor 860 mm (mám prekryté celé rámy izoláciou). Akú šírku teda zvoliť?
Odpovedať
Profilova fotka
@user ak su dvere uz osadene , nerozumiem celkom presne na aku sirku sa pytas.
Odpovedať
@richard71 Schody sa vždy robia širšie, aby sa tam vedeli postaviť vedľa seba aspoň 2 osoby. Ak mám dvere napr. 1 m široké, tak schody nebudú mať meter ale viac a potrebujem zistiť aký je optimálna šírka schodu, resp. rozmer plošiny pred vchodovými dverami
Odpovedať
Profilova fotka
@user @user aha no ja mam sirku dveri 100 a zavetrie je siroke 145cm
Odpovedať
@richard71 Akú veľkú máš plošinu pred samotnými schodami?
Odpovedať
Profilova fotka
@user shody nemam.. pred dverami bude len podesta, este neviem aku dam presne hlbku..asi 90-100cm
Odpovedať
@all Zatiaľ to vyzerá na tieto rozmery:
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?