Roxory v zakladovych pasoch

Ahojte, mam zaliate zakladove pasy z ktorych trcia zvisle roxory. Niektore roxory sa dali do betonu dost neskoro a okolo miesta vpichu je diera 2 x sirsia ako roxor a ide do hlbky 3-7cm, vo vacsej hlbke je uz betonom dobre zaliaty. Cim tie siroke diery okolo mozem zaplnit ? Gumoasfaltom, smolou ? Moc sa v tomto nevyznam ale napadlo ma, ze sa tam moze zrazat na roxore voda a zvnutra to korodovat.
Odpovedať
Zaliat cementovym mliekom, potom uz pojdu bud DTcka alebo doska.
Odpovedať
Cementove mlieko myslis zmes vody a cementu ?
Odpovedať
@stavepeter vobec to neries...zaleje to beton...
Odpovedať
Nezaleje, lebo na to pojde hydroizolacny pas, bojim sa, ze tie vzduchove medzery pod nim sposobia koroziu roxoru.
Odpovedať
@stavepeter aku ulohu maju tie roxory? Jedine co si viem predstavit je to, ze tam pojde DT alebo doska... Ale naco to chces potom odizolovat, ked je to vlastne nepotrebne.... Hehe... Celkom by potesila fotka ;)
Odpovedať
@stavepeter daj ako uz pisali vyssie cementove mlieko. Voda a cemen na taku hustotu aby to lahko zatieklo a potom polievat.
Odpovedať
ivantausk: Zvisle roxory tam budu proti smykovemu treniu. Na zasypanu stenu na hornej strane bude tlacit svah.
Odpovedať
@stavepeter ides davat izolaciu na pasy, ale pises ze tam bude nasypana zem na DT, to ides izolovat aj tie z vonku alebo co to bude..
Odpovedať
O hydroizolacii pisem v dalsej diskusii, potreboval som radu ako vyplnit tie medzery v betone. Takze cementovym mliekom. :)
Odpovedať
@sysell Ano bude sa izolovat DT zvonku - tam kdebude zasypana zem, pod DT (medzi DT a zakladovym pasom - DT budu polozene na izolaciu) a doska ktora bude na urovni zakladoveho pasu.Tu su podrobnosti aj foto: http://www.modrastrecha.sk/forum/zakl...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?