Rosenie stien - tvorba plesní

Dobrý deň, chcel by som poradiť. Minulý rok sme zakúpili RD. Na jeseň / zima sa nám začali rosiť steny, z kt. sa začali vytvárať plesne. Plesne sa vytvárajú v mieste, kde nie je v spodnej časti dom zateplený a hore v rohu, kde sa nachádza vonkajšia terasa. RD je z vonku je zateplený okrem sokla. Miestnosť, kde sa vytvára pleseň nie je vykurovaná. Je to miestnosť na medziposchodí, kt. oddeľuje obytnú plochu od pivničných priestorov. V súčasnej dobe som natrel postihnuté miesta múdrou hubou objednal Ytong Multipor na vnútorné zateplenie. Myslíte, že daný postup bude vhodný? Príp. ako by ste riešili danú situáciu? Ďakujem.
Odpovedať
@trebor123 vnutornym zateplenim to len zhorsis, ty potrebujes zateplit zvonka... alebo v tej miestnosti nejako zvysit teplotu.
Odpovedať
@trebor123 neako treba zlepsit vetranie
Odpovedať
@trebor123 to je na SK? lebo v zahranici bezny jav. Schodisko nema kurenie, to je hlavny problem. Kurit ohrievacom. Pri dverach teoreticky moze vzlinat vlhkost, flaky by vsak boli na prizemi aj vedla. Terasa je nezateplena, alebo dokonca zateka. Multipor sa zmesti kde? Zateplit treba zvonka.
Odpovedať
@peto99 áno je to na SVK. Dvere sa taktiež hrozne rosia - niekedy je až voda na zemi. Ten multipor chcem dať na skúšku napravo od dverí. Kurenie by bolo asi obtiažne tam potiahnuť.
Odpovedať
@trebor123 multipor nepomoze. Musis utesnit a zateplit najprv dvere. Chlad od dveri je na stene, a tam sa zraza vlhkost. Teplo treba dostat do chodby, ak mas kachle, poriadne zakurit a otvorit do chodby dvere. Alebo kurit ohrievacom s ventilatorom. Inak stena uplne splesnie, a budes sekat omietky.
Odpovedať
@peto99 Ako zatepliť dvere?
Odpovedať
@trebor123 najprv vymenit tesnenia. Potom nejako ochranit stenu, aby na nu neprudil chladny vzduch z dveri. Mozno dat k dveram pas PUR peny. Neskor kupit poriadne dvere, a na chodbu konvektor.
Odpovedať
Profilova fotka
@trebor123 podla mna sokel a zaklad z vonku treba zateplit. a roh hore, tam tiez asi nemas zateplene alebo ti to taha chlad z nejakeho prekladu.
Odpovedať
Profilova fotka
zatelit zvonku detail sokla , ak nie tak vytvorit teplnu branu aby studeny vzduch nesiel na steny , t.j. vykurovat zadverie , pri podlahovke znížit roztec rozvodov , podstata kondenzu je stret tepleho a studeneho v skratke tomu sa vyhnut
Odpovedať
Ahojte, tak teraz som oškrabal farbu, kde bola pleseň a obil stenu - tam som dal kléber. Otvoril som dvere aby tam išlo teplo z domu. A keď vyschne lepidlo by som to chcel znova vymaľovať s protiplesňovou farbou. Bol som aj v pivnici a zistil som, že nad pivničnými oknami ako je strop sa od chladu vytvára kondenz. Čiže v lete by som chcel zatepliť aj sokel. ALe neviem či pri tejto príležitosti , nezatepliť aj základy doma, dať tam nopovú fóliu a spraviť drenáž. Aj keď popravde bojím sa aby mi nepoškodili prípojky príp niečo so statikou. Ďalšia otázka znie kam by išla voda z drenáže...
Odpovedať
Ešte fotky pripájam
Odpovedať
@trebor123 Obavam sa, ze to bola teraz v zime zbytocna robota. Bez izolacie navlhne a splesnie aj nova omietka...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@supiiik Bojím sa toho, ale nechcem mať doma plesne. Radšej to budem do leta opakovať
Odpovedať
@trebor123 To verim, ja som s plesnami bojoval 6 rokov. Akonahle su v dome, je takmer nemozne ich dostat prec. Dufam, ze ste tie plesne predtym ako bola omietka obuchana niecim odstranili, napr. SAVOm. Treba odstranit pricinu, inak sa to bude opakovat. Ja by som na Vasom mieste pravidelne striekal postihnute miesta SAVOm, az kym nebude pocasie na to, aby sa to dalo zvonka zaizolovat. Nic ine momentalne nema vyznam. Pripadne na tie miesta nechat pusteny nejaky teplovzdusny ventilator, len to je financne narocnejsie ako flaska SAVA.
Odpovedať
@supiiik A akým spôsobom som zvíťazil? Vykurovať to nechcem, lebo to by sme sa asi nedoplatili za elektrinu
Odpovedať
@trebor123 postavil som novy dom a zabespecil vsetko tak, aby som sa s plesnami nikdy viac nestretol...
Odpovedať
Profilova fotka
plesne, to je na nervy veru najma na novostavbe
Odpovedať
Ked uz mas plesne v omietke, uz je skoda striekat savom....omietku musis osekat a dat novu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?