Riedky betón

Zdravím chcem sa spýtať, o koľko sa zníži kvalita betónu C25/30, keď bolo do neho pridané viac vody a celkový betón bol riedky. Skoro riedka kaša. ďakujem za dotazy.
Odpovedať
@luidzils Kde a v akom mnozstve bol beton pouzity?
Odpovedať
,0,4 m3 prvé štyri rady DT 25 nosnej priečky. Predpisany beton bol C 16/20.
Odpovedať
Ďalšie rady už pekný hustý betón ako ma byť.
Odpovedať
Profilova fotka
ťažko odhadnúť čo je u vás riedky betón. zhruba 20%
Odpovedať
pri kvalitnom betóne sa robia kužele (kopčeky). Pri betonáži ten riedky sa viac roztekal ako ma. Keď som to povedal šoférovi že čo to za betón je tak povedal že mal v bubne trošku vody.
Odpovedať
Profilova fotka
Najcastejsie sa robi skuska rozliatim kuzela, alebo sadnutim kuzela podla. potom su este dalsie metody ako VeBe alebo metoda zhutnenia, ale ti som na beznej stavbe este nevidel. Pri rozliati sa zmeria priemer kolaca, pri sadnuti sa meria sadnutie kolaca. v norme STN EN 206 su nato tabulky. Vid video: https://www.youtube.com/watch?feature... Vysledna trieda betonu zalezi od zmesi, od konzistenie, zhutnenia .. Pri riedkom betone je skor problem zmrastovanie a nasledne zmrastovacie trhliny. V tej priecke to je jedno s tym sa netrapte.
Odpovedať
@luidzils ak si nemal vopred navhlcene tie DTcka. tak tie tu nadbytocnu vodu vypili. V tomto teple byva casty opacny problem, ze v prehriatych DTckach cerstvy beton rychlo uschne a "spali sa".
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?