Pustiť sa do základovej platne v novembri?

Ahojte. Chcel by som Vás poprosiť o rady- názory! Mali by sme dostať st. povolenie koncom októbra 2011. Chceli by sme sa pustiť do urobenia základovej platne ešte tento rok a na jar pokračovať v hrubej stavbe. Viacerí ma ale odhovárajú ,aby som sa do základov pustil až na jar , že môžu prísť mrazy a bude problém. Viem že sú rôzne prísady do betónu proti mrazu , ktoré síce navýšia jeho cenu , ale nie to nič strašné! Po príspevkoch , ktoré tu čítam (odkladanie st. prác kvôli nepriazni počasia a rôzne nepredvídané problémy....) by som to najradšej urobil ešte tento rok. Chcem sa ešte opýtať , či je nutné dávať do základových pásov štrkové lôžko, keď pozemok máme prevažne ílovitého charakteru.....Nejedná sa mi teraz o finančnú stránku , aby som ušetril na štrku ;-) , ale o to , aby som v ílovitej pôde práve vode nedal priestor držať sa pod zákl. pásmi. Oddrenážovanie základových pásov do kanalizácie je nemožné , keďže máme v lokalite tlakovú kanalizáciu...iba ak do vsakovacej jamy (tech.nádoby). Ďakujem za Vaše názory!
Odpovedať
:-( ......nikto tu nie je kto by mi poradil?
Odpovedať
ahoj, my sme robili zakladovu dosku ked nebolo priam optimalne pocasie. Kukni si nas blog. Hadam ti to pomoze pri rozhodovani sa. http://montovanydom.wordpress.com/cat... A co sa tyka toho strku, nam bolo povedane ze sa to nesmie davat.
Odpovedať
@janka4276 Ad štrkový podsyp pod pásy: nesmie sa dávať do spraší. Inde je žiaduci, alebo sa dáva pre istotu... a tak, no... ;-)
Odpovedať
my máme rovnako ílovitú pôdu a tiež nám bolo povedané, že štrkové lôžko nesmieme dávať, lebo zjednodušene povedané, práve tam sa zhromaždí a bude držať voda :-| , my sme ho nakoniec nedávali ....ale oddrenážovali sme základy a vykopali hlbokú ryhu (trativod), zahádzali kamením a vsadili sme tam rúru akoby kontrolku či sa tam voda drží alebo naozaj tratí a ona sa aj po výdatnom daždi pekne stratí :-)
Odpovedať
Mne to projektantka priam zakázala.....mala s tým zlú skúsenosť!
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, odporucam zacat! Inak, vraj maju prizemne mraziky pominut a ma byt pekny november-babio-letovy :)...(ale betonujtte pre istotu okolo obeda) :)...co sa tyka ilovitej pody, my ju mame tiez, este aj dost vysoko spodnu vodu, tak sme oddrenazovali zaklady a pustili sme vodu do studne(mimochodom, prvy rok aj cez najvacsie sucha z nej tiekol prud-asi 1cm siroky...)My s tym mame dobru skusenost a ani nasa projektantka s tym problem nemala a doteraz to vidime ako dobre riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ries to na jar. Beton zreje 28 dni to vies. voda v nom bude. Chemiu by som neriesil do betona. Neponahlaj sa. Cez zimu si nastuduj zaklady. Mrkni moje albums. Zda sa mi ze nemyslis na to ze ich treba Zateplit a najlepsie este pred betonovanim + uz potahat rozvody. To nestihnes ak to ma byt poriadne a rychla robota stoji za .... :-p Ja som bol v podobnej situacii. A vdaka tomu ze som to nechal na jar som zistil co je to pasivny dom.
Odpovedať
@mio23 dik za radu , ale nechcem robiť pasívny dom. Základ budem zateplovať , ale len po DT = budem ich mať od upraveného terénu cca 3-4rady. Radili mi zatepliť už aj základové pásy , ale to je už fakt na pasívny dom. ;-)
Odpovedať
@kaiak My stam spodnu vodu nemáme. Sused nedaleko kopal studnu a skončil na 29m =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@petojj poznam jedneho čo kopal stutnu a ešte neskončil , v tychto dnoch može doraziť ku klokanom :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?