Projekt na ytong, stavba z tehal

Ahojte, este mam jednu otazku, prosim, ak je projekt robeny na ytong, ale stavba sa bude realizovat z tehal, moze v tom byt nejaky problem? Vdaka
Odpovedať
@el6 nie, je to jedno az na to ze tehla je horsia :-D
Odpovedať
A v čom je prosím ťa, tehla horšia?
Odpovedať
@kasmo mala, tazka, zle sa seka voda, odpady, elektrina, kominovy efekt v tehle, ..... Preco je asi tehla najlacnejsia? Keby bola taka super, tak si ju necha vyrobca aj adekvatne zaplatit, nemyslis? Tiez som uvazoval o tehle, aj som si dal nacenit. Vychadza cca o 30% lacnejsie ako PorFix biely a asi o 50% lacnejsie ako Ytong. Ale za tie nervy pri sekani mi to veru nestoji.
Odpovedať
@megdesign Ale tak zase treba povedat aj pozitiva: ma oproti porobetonu ovela lepsiu nepriezvucnost (lepsie tlmi hluk) a neobsahuje ziadnu zbytkovu vlhkost z vyroby a lepsie akumulacne schopnosti. Staval som z Ytongu a nemat rekuperacku, tak asi vetram ako besny nonstop celu zimu. Ale s ostatnym suhlasim. Este by som doplnil, ze tehla tepelne dobre izoluje len vo vodorovnom smere, ma velku vzlinavost vlhkosti (vysusenie po pripadnom zatopeni trva dlhsie), na porobeton staci obvykle tensia vrstva omietky.
Odpovedať
všetko má svoje za a proti, treba si dobre poprečitovať parametre a správne sa rozhodnúť, ja sa od febr.zabývavam v chladnej oblasti SK a domček z izoloxu je super, drží teplo, práve tie tepelnoizolačné vlastnosti a že je to pevná stavba či pri zaliati vodou či pri otrasoch je fajn :-N , to rozhodlo.
Odpovedať
a čo poviete na solbet? (vraj polská lacnejšia "náhrada" ytongu) máte s ním skúsenosti? my uvažujeme...
Odpovedať
@dominika003 vo forach je toho na tuto temu uz milion.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominika003 myslím ze je porovnateľný z ytongom alebo iným podobným materiálom, len tuším je o 1 cm nižší treba s tym počítať a radsej dat o jednu radu muriva naviac oproti ytongu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?