Priprava pred stavbou...

Prosila by som Vas o info, co vsetko je potrebne pred zacatim stavby pripravit...Ide o to, ze realizacia bude tak trochu komplikovana, kedze chceme stavat svojpomocne avsak majster svokor je od nas asi 300 km a pride az den pred kopanim zakladov, cize cela priprava je na nas...Chceli by sme zacat cca o tyzden avsak neboli by sme radi, keby nas zaskocilo nieco na co by sme neboli pripraveni...Svokor tvrdi, ze vsetko sa zabezpeci pocas chodu, avsak mame z toho divny pocit, jasne, ze treba pozemok zrovnat, zajednat bagristu, domiesavac, vytycit stavbu, nakup potrebneho materialu na odpady atd. Je nieco este co by sme mali vediet a na co sa pripravit?
Odpovedať
Myslím, že ste urobili všetko čom treba. Teraz zajdi do dobrej vinotéky, kúp dobré ružové vínko a užite si posledný voľný weekend v nasledujúcom roku.
Odpovedať
@pripad001 Fuu, tak to ma nenapadlo, velmi dobry napad :-D :-D :-D
Odpovedať
A po tom vinku sa treba pustit do prace. je potrebny bager, ci uz na zhrnutie ornice alebo jen vykopanie zakladov. (hlinu je kde dat, alebo sa bude odvazat?) potom geodet na vytycenie stavby (ale da sa to aj svojpomomocne). Budete hned aj betonovat? ak ano tak pred samotnou betonazou, polozit do zakladov zemniacu pasovinu, spoje ponatierat. Ak treba strkove lozko, tak este pred pasovinou (strk treba doniest, zabezpecit furiky, lopaty, ludi...) Nezabudnut zhutnit, cize pozicat zhutnovaciu nohu/platnu. Potom vyrobit pripadne priechodky IS cez zaklady (elektina, voda, kanalizacia, rezerva,) Ak je v projekte aj zelezo do zakladov, to by bolo vhodne uz mat predpripravene. Nepisete, ci to chcete stihnut za jeden den, ak ano tak zabezpecit dovoz betonu tak aby ste mali aj nejaku casovu rezervu. Je lepsie hodinu cakat na beton, ako hodinu nechat cakat domiesavac pred pozemkom, lebo sa nestiha. Najlepsie je to vsetko rozplanovat na dva dni (ak sa da), zbytocne sa neplasit, poriadne pozriet projekt, popremyslat, co by sa mohlo v buducnosti zist (ja som si zabudol urobit prechod v zaklade smerom na dvor, kadial by som tahal vodu a elktrinu do altanku, v zaklade preto, aby to bolo v nezamrzajucej hlbke,) Materialu mat pokial sa da aj trochu viacej (pri kanalizacii zopar kolien viac, jednu/dve rury do rezervy, vzdy sa to potom da predat). Hadam som na nic nezabudol, drzim palce pri realizacii.
Odpovedať
@epto Krasa, dakujeme ;-)
Odpovedať
vždy ťa niečo prekvapí a hlavne niečo, čo si budeš musieť vygúgliť, že čo to vlastne od teba chcú:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?