Prezimovanie stavby

Dobrý deň chcem sa opýtať začali sme stavať domček teraz na jar. 30.4. sme vykopali zýklady 2.5. nam zaliali zakladovú dosku a dnes sa idú ťahať murý. Hrubá stavba bude pod strechou ked všetko dobre pôjde do augusta možno aj skôr. Moja otázka je či máme počkať a nechať prezimovať hrubú stavbu alebo pokračovať ďalej?Aký máte na to názor?Alebo dá sa aj tak, že cez zimu budeme kúriť len minimálne nebudú potom problémy?Staviame z tehál....Ďakujeem velmi pekne za odpovede :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No, skusenosti stavbarov hovoria -prezimovat...Dolezite je, aby mokre procesy velkych ploch mali dostatocny cas na uschnutie-predpokladam, ze mozne su aj nejake casove sklzy...neviem ako budete pokracovat s pokracovanim v stavbe -ci svojpomocne alebo firma, kazdopadne omietky, potery vyzaduju isty cas...a pokial sa nejak extremne neponahlate, prezimovanim sa mozte vyhnut viacerym moznym problemom...
Odpovedať
@tinka072 My jsme se teda stěhovali v listopadu, ale tím, že jsme eliminovali mokré procesy /nemáme omítky, všude jsou sádrokartony, beton v podlaze také jen nutná vrstva) tak jsme problém s vlhkostí neměli. Ale než pokládali podlahu a dávali dveře, tak tu vlhkost měřili. Kdyby byla vysoká, mohl by právě nastat problém se vzdutím podlahy a na dveře (máme dýhu) by se potom také nevztahovala záruka. Myslím, že solidní firma si tohle ohlídá a předejde se tak možným problémům a dohadům.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?