Prepojenie dom - terasa

Viete niekto poradit ci rozmyslam spravne? Mam vytiahnute zaklady na dome (4 rady DT30) , zavozene, uzabovane... Chystam sa to zasalovat a urobit platnu. Za domom mam ale "rozrobenu terasu". Nadzemne zaklady su z DT20.Tie kratsie (300cm) steny su "pripevnene" k domu chemickou kotvou a 10kou roxorom (v kazdej tvarnici 1ks roxoru) cez 10cm XPS (ruzova farba). Moja otazka: ako mam potom prepojit platnu terasy s domom? Predstavu mam taku , ze po zaliati deky na dome, zaizolujem vsetko XPS 10cm a v tej casti kde sa bude napajt platna terasy opat navratm diery (cez xps) a chemickou kotvou prepojim deku terasy s dekou domu (cervene ciary). Aky priemer roxoru pouzit a ako daleko od seba ich navrtat aby nieco udrzali,ale na druhej strane aby prilis neochladzovali deku na dome. Na podlahe (v dome) sice bude este 20cm EPS... ale aj tak. Pre nazornost prikladam obr. este doplnim, ze na terase este nemam domurovany posledny rad tvarnic.
Odpovedať
Profilova fotka
to sú dva rozdielne objekty netreba ich spájať ale oddeliť,
Odpovedať
Profilova fotka
terasa sucast domu tj deka pod dom a terasu sucasne. tak to mame my, ale my ju mame ako komaktnu cast domu
Odpovedať
@pie paradny tepelny most
Odpovedať
Profilova fotka
nám terasu z oboch strán postavili tak, že medzi dom a terasy dali po celej dĺžke polystyrén - kvôli tepelnému mostu, takže dom je kolom dokola zaizolovaný a terasa je tak robená ako samostatná časť. Na foto je to lepšie vidieť ten ružový pás čo trčí na časťou terasy.
Odpovedať
Profilova fotka
Terasu vobec nespajaj s domom. Treba to oddilatovat a oddelit. Tak ako to ma pie je presny priklad ako sa to nema robit. Tepelny most ako z citanky.
Odpovedať
Tak ako pisala Ahochel30 a ostatny treba to oddelt po celej dlzke
Odpovedať
čaute,ja som staval drevodomy v Nórsku a tam realizujú poväčšine samostatné terasy s väčšou rozlohou a sú samostatne stojace
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
@jan45 dobry den, pisete, ze sa ma terasa oddelit od domu, ale nemoze sa stat, ze sa to pohne a "odtrhne" od domu? nemoze si ta terasa "sadnut", a teda sa aj pohnut, ze by vznikla medzera medzi domom a terasou? myslim, ze preto tam ludia davaju roxory, chem. kotvy atd. ja chcem robit len taku malu podestu pred vchodom 1,2x3m. dom je zaizolovany 10cm xps a neviem ci to dilatovat napojit alebo ako to urobit... ani neviem do akej hlbky kopat tie zaklady. na druhu stranu je to taka mala blbost, ze to je asi skoro jedno... kto ste take nieco robili, prosim napiste, ze ako a ci je to casom OK vasim sposobom. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Akí ludia tam dávaju výstuž ? Aplikovať výstuž na chemickú kotvu cez 10cm xps nemá význam.
Odpovedať
@matusakrobert neviem kto dava/nedava ale mne to tak prislo ze by to tam mozno bolo treba (asi teda nie je). uz tato tema zacala otazkou o kotveni. Inak preco to nema vyznam cez xps10? vsak by sa to kotvilo do betonu Kazdopadne asi teda postavim ten zaklad tej mini terasy vedla domu a nejako to oddilatujem od omietky. Mne len islo o to aby sa to dako nepohlo od alebo k domu... ale zas nemas a moc preco.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?