Pred platnou, rozdiel min/max bod na DTckach

Zdravim, mam vytiahnute 3 rady DT30, stred zasypany, uzabovany, ostava polozit kari siete, osalovat a zaliat. Meral som vecer rozdiel vysok v rohoch pomocou rotacneho lasera a najvacsi rozdiel mi vysiel 8cm (medzi najvyssim a najnizsim rohom). To pri dlzke 11,5m. Neviem ci to nie je vela alebo je to vcelku OK. Platnou sa to dorovna ale to znamena, ze v najvyssom bode DTciek bude mat platna 15cm a v najnizsom 23cm. Bude to v pohode? (okrem toho, ze teda pojde viac betonu ako som cakal :) ) Kari siete dat do vodovahy, alebo mozu byt krivo? (zarovno z DT).
Odpovedať
to sa ako podarilo ze az 8cm, to uz musel byt zaklad krivo? nam sa sekli cca1cm na dtckach
Odpovedať
@epto bude to v pohode. ;-) Platna to zrovna. Tiez mam 4 cm rozdiel na DT v rohoch na 13 metroch. Salung z XPS pojde do "vody". ;-) Siete polozit normalne na zabovany podklad a popodkladat...
Odpovedať
Ano, zaklad bude "vyspadovany", DTcka sedia pekne jedna na druhej. Ono, dvor klesa na tejto vzialenosti o 15cm...
Odpovedať
@epto boky sa dosaluju, ale betonom vyrovnavat nerovne podlozie je vyhadzovanie penazi do luftu. Naznacte si rovinu s najvyssim bodom (napriklad natlcte kusky roxorov do zeme), dovezte dalsi strk a uzabujte, nerobte to betonazou.
Odpovedať
@stowasser aj tak sa da. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@epto Nie je to dobrý začiatok a vizitka pre majstrov. Čo ťa ešte čaká pri nich ...?
Odpovedať
Ak si si to robil sám tak si si to vyskúšal a teda ako radia hore vyrovnáš na doske. Ak ti ale toto urobili nejakí "majstri" tak tých by som hnal kade ľahšie. Zmeraj si pre istotu ešte aj uhlopriečky, tam to bude asi tiež zaujímavé. Teraz za nich doplatíš stovky za betón, no neskôr ťa budú stáť tisíce na omietkach, nivelákoch a už nehovorím o dlažbe a obkladoch. :-) No a zaliatie dosky a prvého radu by som už nechal ozaj na overeného murára.
Odpovedať
Zaklady sme zalievali svojpomocne, rodina a pribuzni, nechal som to na skusenejsich... Uhlopriecky som meral sam, tam mam odchylku do 2cm. Zalievat budeme tiez sami, ale to uz bude "vo vodovahe". Urcite dodrzim: 2x (3x) meraj a raz urob. :) Ak zarovnam betonom, tak to bude cca 2 az 2.5 kubikov naviac. Porovnam cenu betonu s cenou strku + dovoz strku + pozicovne za zabu a uvidim co bude vyhodnejsie.
Odpovedať
@epto No dva kubiky betonu do 120 €+nejaky ten cas za pumpu, 2 kubiky strku (cca 5 €/tona a do kubika ide necele 2 tony) co je 20-25 € za 2 kubiky strku ak makadam tak to rovno daj beton lebo ten je omnoh drahsi + dovoz min. 10 € a to mam strkaren v za mestom. Treba to pofurikovat, pozicanie zaby cca 10 € na par hodin. Usetris cca 50-60 € ale zabijes 1/2 dna (dovolenky). Hlavu hore ja som mal pasy do roviny podla vodovahy, pred betonazou platne som mal zamerane vysky nivelakom a podobne mi to utekalo 3-5 cm rozdiel, vylial som platnu betonom. Pridu este komplikovanejsie veci ako toto. Od platne by som robil uz len nivelakom. Aj vodovaha ma na velke vzdialenosti rozptyl (40 m obvod domu).
Odpovedať
Profilova fotka
@epto Keby si mal na stavbe aktívneho dozora, tak by si určite ušetril, aj keby si bol ku nemu štedrý.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?