Prasklimy na zakladovej doske.

Chcem sa opytat, ci, kedy a ako opravovat praskliny na zakladovej doske. Tieto praskliny vznikli ca 3-4 hod po zaliati zakladovej dosky. Beton je popraskany iba na miestach, kde bol laty "riedeny" beton. Uplne zrejme bol prilis rozriedeny a v tych 32*C teplach sa zjavne voda prilis rychlo odparovala a tym sa znacne zmensil objem betonu a teda popraskal. Otazky teda su: 1. Opravovat tie praskliny nejak? 2. Kedy ich opravovat? 3. Ako ich opravovat? Cementove mlieko si tam neviem celkom dobre predstavit tam davat, kedze maju tak ca 1.0 mm na sirku.... Vdaka za info ;)
Odpovedať
Nikto nic nevie? Nik nic take neriesil?
Odpovedať
@ivantausk Ahoj, ja som vcera zalieval dosku a tiez mam praskliny, ale nebudem to ani riesit a co viem nikto to ani nikdy neriesil. Tie praskliny vznikaju ked je beton velmi riedky a ked na neho pecie slnko tak sa voda vyparauje a on pracuje a vznikaju taketo praskliny, ale to su len povrchove. Ked budes tahat mury tak tak sa do nich dostane prach a potom ziadne pukliny ani neuvidis.
Odpovedať
Profilova fotka
Su to zmrastovacie trhliny.. Netreba s tym nic robit.. zakryt hydroizolaciou (ak tam ide) a zabudnut. Vzniknu bud nespravnym osetrenim betonu v pociatocnom stadiu tuhnutia-tvrdnutia.. alebo ako bolo spomenute riedkym betonom.. ktory uz mohol prist riedky z betonarky alebo niekto to miesto "prehutnil".. Ako pisem.. zakryt vrstvami a zabudnut.
Odpovedať
Vdaka za rady @tomcok a @sidewinder Ak by som to chcel zarovnat cementovym mliekom, ako by som ho mal tam davat? Nejakou striekackou? Alebo nasypat a poliat vodou (to asi nie)?
Odpovedať
Profilova fotka
je to zbytocne, bude to len hodina roboty naviac. a zistite, ze to aj tak nejde. Ak chcete vyplnit trhliny -skuste namiestat nejake riedke cementove mlieko, a len to zaliat.. myslim ze pojde len ta najvacsia.. tie male su velmi male.. nasypat a poliat -EE v ziadnom pripade.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@jan45 tento piatok som zalial platňu. Vznikli mi zmršťovacie trhlinky ako hore v prvom príspevku. Čítal som, že je to bežné a nemám si z toho robiť ťažkú hlavu. Nakoľko som teraz dokončil základy a v stavbe budem pokračovať až na jar, nemám predsa nejako vyplniť tie trhliny v podkladovom betóne, aby ich voda, mráz a sneh nejako ešte viacej nepoškodili - nezväčšili ? Aký je váš názor ?
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks urobiť pačok z cementu a vody a väčšie škáry vyplniť. Platňu mráz neroztrhne, ale môže sa olupovať povrch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?