Poznate tento sposob zakladov?

Potrebovali by sme poradit. Stavaju nam dom v zahranici, a prave sa nam rysuju zaklady. Posielam odkaz na kratke video kde je postup- to prve na tomto odkaze: http://www.vide-sanitaire.fr/CB/PT/vi... Ide o izolovane zaklady, akoby vo vzduchu, vyzera to skoro ako pivnica. Otazka je, ze tie obvodove mury na tych zakladoch su hrube 20cm (ine sme ani nenasli ze by sa tu pouzivali). Ale obvodove mury domu budu ytong 25cm. Podla Vas, je to ok? Unesie to staticky? Pouziva sa tam vela zeleza tak snad...
Odpovedať
Profilova fotka
no, je to v inom klimatickom pásme, u nás by ste s tým zmrzli, ale únosnosť to má dostatočnú. Je to prenesená konštrukcia z drevodomov na pilotách v USA. Aby nemuseli robiť zásyp a hutniť, robia nosnú dosku.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to presnejšie "crawl space" bežne používaný v USA a Kanade pri drevodomoch. Príde mi to ako európsky hybrid. Pri drevostavbe má význam z dôvodu prístupnosti k technológiám /vzduchotechnika, voda, kanalizácia/ a k samotnej konštrukcii, ale tu to dosť dobre nechápem. Vyslovene ako napísal jan45, kvôli úspore pri zavážaní a hutnení.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?