Poter vystúžený mikrovláknami

Ahojte, mozno uz bola spomenuta otazka ktoru polozim ale neviem ju nidke najst. Jedna sa mi o poter ktory je "vystuzeny" nejakymi mikrovlaknami do ktoreho uz netreba davat kari siete. Nie je to anhydrid ani poter do ktoreho idu take tie kusky drotov ale zevraj je to take nejake mikrovlakno - bolo mi vysvetlene ze to je nieco ako paperova bunda. Ma niekto s tym skusenosti? - praska tento poter, davali ste aj tak kari siete alebo ste davali len cisto tento poter? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
@adam_janka mame takyto poter a je uplne v poriadku. Pekne rovnomerne vyzrel pod foliou a nic neprasklo. Boli sme ubezpeceni, ze ma unosnost rovnaku ako poter s ulozenymi kari rohozami, toto sme ale nejako netestovali a zatial nemame polozene zariadenie. Dufam, ze vydrzi naveky :-). Tolko osobna skusenost.
Odpovedať
este doplnim, ze napr. do garaze sa odporuca dat klasicku kari rohoz koli vacsiemu namahaniu
Odpovedať
Profilova fotka
vsade mame kari a aj vlakna. Ved to je tak jedna naberacka 3dcl na cely poter ako som videl :) ma to nieco s roztaznostou ci ako.. alebo aby to nepraskalo.. ale aj to tu uz bolo na fore pisane :)
Odpovedať
Profilova fotka
To mozno zalezi aj od hrubky poteru, dole mam 7 cm a daval som len vlakna. Ziadna prasklinka, aplikoval som 900 g vrecko na 1 m3 poteru. Na poschodi mam poter hrubky 5-6 cm, niekde dokonca po krajoch len 4 cm, a daval som pre istotu aj kari siete nad trubky podlahoveho kurenia.
Odpovedať
Profilova fotka
Poter nepraská preto lebo tam je alebo nieje karisieť,kari.... len roznáša tlak.Poter praská pri nerovnomernom schnutí je v ňom pri zretí a schnutí veľké pnutie.Toto pnutie nedokáže eliminovať karisieť ani vlákna.Ale lepšie je tam tie vlákna dať ,nieje to nijak astronomická suma.pár evri na miestnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som len taku myslienku k tejto vete: Boli sme ubezpeceni, ze ma unosnost rovnaku ako poter s ulozenymi kari rohozami.. Len by som laikov upozornil aby to uplne doslova takto nebrali, nieze niekto urobi vrchnu deku - vrchne poschodie bez kari ;-) Ale je tam slovo POTER ;-) len aby si to niekto nevysvetlil zle... Este by som polemizoval nad poterom pod ktorym je 30cm EPS 100 a poterom, pod ktorym je 5cm EPS 100.. Aby to prehnutie nebolo take velke pri 30cm ze mikroarmatura nesplni ucel.. ;-) Este si myslim, ze karisiete maju vyhodu ako tienic elektro neviem ci smogu, alebo toku alebo vyzarovania pod ktorym ide komplet elektrina atd... Ta kari sa moze uzemnit...
Odpovedať
@mio23 mio faradayova klietka ma vplyv len na vlny, ktore maju vlnovu dlzku vacsiu ako je rozmer jej oka. Takze s 10 sietou tak maximalne odrusi vlny zo zachodovej rury, ta ma tiez rozmer 10 :-) Ale s tym uzemnenim mas pravdu, malokto to urobi tak, ze uzemni svoju chajdu aj na armovanie zakladovej dosky. Tak to mas aj ty ak dobre pamatam z fotiek. Ako KNIŠKA pise.
Odpovedať
počujte chapi my ukladáme 6 cm polystyrén 100 a no to podlahové kúrenie a poter bez kari siete nejakých 5 až 6 cm bude to ok ?
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor tak kvazi fararova klietka :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@nikabrunc slecna vy mate pod poterom iba 6cm izolacie? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor knisku som uz dlho necital :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mio23 jasne, ze ide vzdy o poter, pod ktorym sa predpoklada okrem inych veci aj klasicka betonova ZAARMOVANA doska, ci uz dole alebo hore, sak teda to by som sa v takom podkrovi s prostym betonom pod nohami bal aj kychnut ;-) A v tomto mas Mio pravdu, ze na hruby polystyren by som dal aj kari, nedalo by mi to. My mame v podlahe len 3+4cm PS (malo, ja viem, ale uz je neskoro a vesat sa koli tomu nejdem), tak nepredpokladam ziadne pre pozorovatelne prehybanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@ladislavr to ja som nemyslel zle, ale niektory si to predstavuju ako uplna nahrada zeleza co som cital aj ine diskusie.. a zeby aj rozlisovali ze neni poter na 5cm ako poter na 30cm eps.. ze pozor
Odpovedať
@mio23no takto máme krivú platňu takže niekde nám vyšlo 6 cm niekkde 7 a ešte budeme ukladať aj 8 cm .no bohužiaľ ale zima nám určite nebude tomu neverím.
Odpovedať
@ladislavr ahoj tak to máte ok ? aj my ideme mať len takú hrúbku polystyrénu 6až 8 cm a na to poter bez kari rohože na pohlahové kúrenie
Odpovedať
@mio23 ja ti rozumiem, pobavila ma ta predstava betonu chlpateho od vlakna a s pevnostou ususeneho rozka... Hadam v tomto este stale uraduje zdravy sedliacky rozum a nie marketing :-)
Odpovedať
@nikabrunc mame to ake to mame, keby som sa rozhodoval este raz, tak tam vrazim takych 20cm polystyrenu, ale drzali sme sa projektu. Rozumej tomu tak, ze nie som stavar a staviame prvy dom, rozumy som dostal az tu ma MS v stadiu, ked sa uz zasadne veci zmenit nedaju. @mio23 ma vo fotoblogoch vela dobrych veci, nakresy a diagramy, ktore cloveku sice otvoria oci, ale uz len mozem pozerat, co som kde pohnojil. Na tu kari rohoz do poteru sa kludne vykaslite, aj tak vacsinou skonci na dne, v podstate pod poterom, kde uz velky vplyv na pevnost nema. Malokto sa s tym pohra a kotvi to tak, aby to ostalo "visiet" zhruba v strede. Nejdete si v obyvacke osadzat sustruh, alebo parkovat Tatru, tak co.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň. Kvalitný betón dosiahnete použitím silného vibrátoru. Ponúkam kvalitné a cenovo dostupné vibrátori do betónu bez ktorých sa nezaobíde žiadna stavba. Viac informácii o cenách v mojom profile.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Zdravím, blúdim stránkami a hladam rozdiel medzi makro a mikrovláknami. Chcem sklenené, nie kovové. A potrebujem do vrchného, finálneho poteru. Pod ním je 5+5cm polystyrén plus 6 cm systémová doska a poter bude 6 cm. Je to okolo 5 kubických metrov a malo by tam ísť 0,9x5 vlákna. ...ale, prosím Vás... kde zoženiem to vlákno a ktoré je to pravé. Ak som správne pochopila, jedno spevňuje v tlaku a druhé pomáha aby sa neštiepil pri schnutí. Ja by som radšej to na tlak...to je asi makrovlákno... a našla som Bene Steel 55...to neviem, či je dobré, ale nemajú ho a tiež Fibermesh 300, no to zase neviem zohnať... Viete mi niekto poradiť, kde to pototo sklenené vlákno zoženiem? ...fakt vďaka všetkým, čo mi pomôžu...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Obnovujem temu. Takisto idem robite poter a rozmyslam ci davat nejaku vystuz a nasiel som totok. VERTEX sklotextilnu armovaciu mriezku pre potery (v podstate podobne ako armovacia sietka na fasadu akurat ma vacsie okale) https://www.youtube.com/watch?v=nU3Zw...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?