Poradte recept na vyrobu betonu

Caute, budem betonovat malu zakladovu dosku pod zahradnu budu. Strkopiesok si doveziem z betonarky - poradili mi frakciu 0-22. Cement kupim a miesacku poziciam. Do betonu pojde kari siet. Pozeral som rozne pomery a recepty na vyrobu betonu v miesacke, ale kazdy radi nieco uplne ine. Okrem roznych pomerov surovin niekde miesaju na lopaty, inde radia podla vahy - lopata cementu vazi menej nez lopata strkopiesku. Aky recept by bol najlepsi na dosiahnutie optimalnej pevnosti? Ma vyznam pridat pocas miesania aj trochu plastifikatoru?
Odpovedať
@denbraven My ked sme miesali tak sme davali postupne lopatami piesok vodu a 2 vrecka cementu.A vyslo nam 6 furikov betonu Mame ru vecsiu miesacku.Samozrejme ked mas mensiu alebo si pozicias tak 1vrecp cementu a ostatne piesok a vodu.ALe to som este nerobila aby som to vazila.Rob si to od oka.Sak budes vidiet ci mas husty alebo riedky.A ak chces mat presne navazeny objednaj domiesavak alebo pumpu.Tak ja len tolko.My ked sme mali toho dost betonovat tak sme volali pumpua bolo to an cvaj spravene a bez starosti.Sam to neurobis musis mat niakych chlapov a ty nieco stoja.
Odpovedať
@petka456 Tridsať lopát na vrecko cementu dobre premiešať, vody 1x kýbeľ cca 8l. Namiešaš 2,5 fúrika. Plastifikátor nemusí byť.
Odpovedať
Profilova fotka
@denbraven odporucam to robit po vedierkach a nie po lopatach :). Dobry beton sa zacina pri 300kg cementu na 1m3 betonu. Hustota sypaneho cementu je nejak 1,2t/m3, cize to je cca 250l cementu a 750l strku. Cize ja ked robim beton, vedro cementu na 3 vedra strku. Vody tolko aby sa to tak ledva prevalovalo v miesacke. Co sa tyka plastifikatoru, da sa kupit, ale par kvapiek saponatu spravi takmer to iste, pokial to nemiesas na mosty :-D
Odpovedať
@denbraven @petka456 Presne tak ... ja som mal malú miešačku ako som betonoval múr z plnej miešačky som mal dva fúriky a dával som väčšiu polku mieška .... ale 65% ... To znamená otvoril miešok .....nasypal väčšiu časť do miešačky urobil beton ...pri dalšej miešačke otvoril nový balík cementu tiež dal väčšiu časť a tretiu miešačku som minul ten zbytok z dvoch vreciek. To znamená 6 fúrikov. Skusil som dávať aj pol mieška na dva fúriky ale to bol už slabý beton aj brat žundral ...a jedno vrecko už by bol luxux ... :-) na dva fúriky ...
Odpovedať
Profilova fotka
@denbraven tie návody sú pre bežné stavby, ale Vy chcete záhradnú chatku, takže pomer 1:6 je primeraný. Vody len toľko, aby sa dala zmes z miešačky vyklopiť, mieša sa nasucho štrk s cementom a až potom voda.Možno to inde robia naopak, ale...
Odpovedať
@jan45 Pomer 1:4 - 1:6 som videl ako odporucany najcastejsie. Akurat postup bol taky ze na zaciatok trochu vody, kamenivo, cement a potom dolievat vodou na pozadovanu hustotu. V pripade pouzitia plastifikatora dat vody len nutne minimum.
Odpovedať
@viktor811 To keby som mala pocitat tak to by som sa nemohla ani s nikym na stavbe rozpravat.My to nepocitame a beton je stale dobry .
Odpovedať
@petka456 si robila nejake skusky pevnosti, ci si ho chutnala, ci co to znamena, ze "beton je stale dobry"?
Odpovedať
@petka456 Ja už robím s tým možno 30 r. a keď nerobím plnú miešačku (to už mám inú normu), ale len z jedného vrecka, alebo 1/2 vrecka cementu tak vždy počítam a pri tom sa netára, lebo prepočítaš.
Odpovedať
Ja davam vrecko cementu na dva furiky. Nic nepocitam, vidim kedy je miesacka plna a su z toho vzdy dva plne furiky.
Odpovedať
Profilova fotka
z cementu, čo sa u nás minie na RD svojpomocou,, by sa dalo postaviť dvojnásobok stavieb.
Odpovedať
@jan45 To je zrejme pravda, lebo minule keď som použil vrecovaný betón pri nalievaní to šušťalo ako fras, ale po stuhnutí je to pevné. Zrejme k tomu treba dodržať aj skladbu štrku, čo pri svojpomoci nie je obyčajne možné.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Hehe, kedysi sa pouzivalo 1 vrece cementu na stavbu celeho domu;)
Odpovedať
@ivantausk nie, to vrece sa nechalo na betonovanie v robote. Zvysnych 9 sa odnieslo na stavbu bratoveho stokovca. Na rodinnych domoch sa cementom nesetrilo. To skor na mostoch, panelakoch, obchodoch, skolkach a nemocniciach... Ale zas nie tak davno sa zistilo, ze este viac sa cementom setri teraz. Vsak uz sme aj pilier na dialnicny most burali...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?